• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
10:15
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
10:15
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi
10:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 411 bin TL’ye, vekillerin maaşı 229 bin TL’ye yükseldi
09:45
HÜDA PAR’dan kanun teklifi: ‘Cuma namazı saatinde çalışanlar izinli sayılsın’
09:45
ASAL anketi: Halkın yüzde 32,5’i ‘Türkiye’nin sorunlarını hiçbir parti çözemez’ diyor
09:30
Kahta’da altyapı ve yol atağı: Yakup Can Bolat Caddesi yenileniyor
09:30
Adıyaman'da hak sahipliği borçlandırma süreci 18 Temmuz 2025'te sona eriyor
09:15
Hafta sonu YDS ve ALES sınavları gerçekleştirilecek
09:00
Otomobille hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı - Videolu Haber
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. Besni
  3. Başkan Yılmaz: Kesintiler elimizi kolumuzu bağladı
Besni
Yayınlanma: 29 Mayıs 2020 - 09:05

Başkan Yılmaz: Kesintiler elimizi kolumuzu bağladı

Adıyaman'ın Besni İlçesi Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, koronavirüs salgını dolayısıyla insanların yerel yönetimlere ihtiyaç duyduğu bir dönemde Belediyenin geçmiş borçları yüzünden iller bankası tarafından yapılan kesintilerin vatandaşlara hizmet noktasında ellerini kollarını bağladığını söyledi. Yılmaz borçların kesintiyle birlikte ellerinde 3 bin 400 lira para kaldığını ifade ederek, "Şimdi 3 bin 400 lira gibi bir parayla böyle bir süreçte, bizim hiçbir şey yapamayacak olmamız bizleri üzüyor."dedi.

Besni
29 Mayıs 2020 - 09:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Yılmaz: Kesintiler elimizi kolumuzu bağladı
-Kesinti sonrası kalan para 3 bin 400 lira

Koronavirüs pandemisi süreci başlangıcında Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan belediyelere kesintisiz gönderilecek paralarla ilgili açıklamada bulunan Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti.

Yapılan kesintilerle birlikte ellerinin kollarının bağlandığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bizim burada asıl söylemek istediğimiz şey Cumhurbaşkanımızın söylemiyle belediyelere kesinti olmadan gönderilecek paralar ve ikinci aydan itibaren bizden kesilen paralarla ilgili. Bizim bir önceki ay ki tahakkukumuz 130 bin lira iken iller bankasının yüzde 40’lık kesintisi ve bizim kredimizden dolayı yaşanan miktar kesintiyle birlikte bu ay bize kalan para net 46 bin 634 bin liradır. Bizim yalnızca personel ödememiz 43 bin 225 lira. Yani bize burada 3 bin 400 lira gibi bir para kalıyor. Şimdi 3 bin 400 lira gibi bir parayla böyle bir süreçte, insanların işinin olmadığı, dükkanlarını kapattığı, sokağa çıkamadığı bir dönemde, insanlara işte paket yardımlarının, nakdi yardımların yapılması gerektiği bir dönemde bizim hiçbir şey yapamayacak olmamız bizleri üzüyor." 

-İnsanların yerel yönetimlere ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz

Salgın nedeniyle insanların yerel yönetimlere ihtiyaç duyduğunu aktaran Yılmaz, “Bu işi idare eden arkadaşlarımızın bu sürecin ne kadar zor olduğunu bilmeleri gerek. Maske, dezenfektan ve paket yardımlarının yapılması gereken bir dönemde bir belediyenin yalnızca 3 bin 400 lira gibi bir parayla bu insanlara nasıl hizmet götüreceğini oturup hesaplamaları lazım. Bizim gibi küçük, nüfusu az, borcu olan ve devletin gönderdiği ödenekten başka geliri olmayan belediyelerin kesinti noktasında bu kadar çok para kesilerek ellerinin kollarının bağlanması hem belediyenin işleyişi açısından hem de bize verilen sözlerin yerine getirilmeyişi açısından sıkıntı oluyor. Onun için bu kurumun başında olan arkadaşlardan ricamız bilhassa halkın yerel yönetimlerine bu kadar ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle büyük kesintilerle karşılaştırılıp ellerini kollarını bağlayarak oturtulmamasıdır.” diye konuştu.

-Kardeş belediyelerimizin desteğini alıyoruz

Cumhuriyet Halk Partili kardeş belediyelerden desteklerini aldıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Tabi bu zor süreçte bu kadar borçla ve az bir gelirle nasıl idare ediliyor diye sorulabilir. Şimdi biz CHP’li kardeş belediyelerimizden bu konularla ilgili bazı yardımlar alıyoruz. Bu süreçte İzmir Narlıdere’den çöp kamyonu aldık. Ondan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bize bir hizmet aracı daha verildi. Yine İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından bize çöp konteynırı yardımı yapıldı. Bu yardımlardan dolayı da değerli belediye başkanlarımıza, Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere ve İl Başkanımız Burak Binzet’e teşekkür ediyorum.” şeklinde ifade etti.

-Erdemoğlu ailesine teşekkürlerimi sunuyorum

Yılmaz, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

"Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde ilçemizin hayırsever işadamlarından Ali Erdemoğlu tarafından bizim dağıttığımız yardım kolilerinin yanı sıra gönderdiği yardım kolileri vardı. Bunları halkımıza dağıttık. Bu yardımlarından dolayı hayırsever işadamımız Ali Erdemoğlu şahsında tüm Erdemoğlu Ailesine şahsım ve beldem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zor süreci bu şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerimiz ve kardeş belediyelerimizin desteğiyle geçirmeye çalışıyoruz."

Kaynak : PHA
EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tutdere: “Besni Belediyesi Besni halkının olacak”
Tutdere: “Besni Belediyesi Besni halkının olacak”
Refüje çıkan otomobil takla atarak başka araçlara çarptı-Videolu Haber
Refüje çıkan otomobil takla atarak başka araçlara çarptı-Videolu Haber
Ali Deniz, 7. olağan genel kurulda güven tazeledi
Ali Deniz, 7. olağan genel kurulda güven tazeledi
İyi Parti İl Başkanı DOĞAN Besni'de Vatandaşları Ziyaret etti
İyi Parti İl Başkanı DOĞAN Besni'de Vatandaşları Ziyaret etti
Son Haberler
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı...
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 411 bin TL’ye, vekillerin maaşı 229 bin TL’ye yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 411 bin TL’ye, vekillerin maaşı...
HÜDA PAR’dan kanun teklifi: ‘Cuma namazı saatinde çalışanlar izinli sayılsın’
HÜDA PAR’dan kanun teklifi: ‘Cuma namazı saatinde çalışanlar...
ASAL anketi: Halkın yüzde 32,5’i ‘Türkiye’nin sorunlarını hiçbir parti çözemez’ diyor
ASAL anketi: Halkın yüzde 32,5’i ‘Türkiye’nin sorunlarını hiçbir...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Adıyaman'da çatıdan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Adıyaman'da çatıdan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim