• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
15:00
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
14:46
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü
14:45
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı
14:30
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır ücret alamıyoruz' - Videolu Haber
14:00
Pervin Buldan’dan Adıyaman'da PKK Kongresi ve suikast iddialarına yanıt - Videolu Haber
14:00
Adıyaman Belediyesi’nden içme suyu tasarrufuna yönelik örnek proje
13:45
İngilizce Dil Festivali, ‘Kelime Bulma Oyunu’ ile sona erdi
13:45
Kahta Belediyesi’nden kaldırım işgallerine karşı sıkı denetim
10:15
İHH, İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 11 binden fazla yetime ulaştı
10:15
Konukoğlu: 2026 çok parlak olmasa da iyi bir yil olacağını umuyorum
09:30
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
09:15
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
09:00
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı
09:00
Kahta Belediyesi Mezbahası yenilendi
09:00
TSKB’den Malatya sanayisine pozitif yaklaşım
08:45
Sosyal medya kullanımı artıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Suat Kılıç: 'Terörsüz Türkiye'yi En Çok Biz İsteriz, Ama Süreç Şeffaf Değil'
GENEL
Yayınlanma: 04 Mart 2025 - 13:45

Suat Kılıç: 'Terörsüz Türkiye'yi En Çok Biz İsteriz, Ama Süreç Şeffaf Değil'

ANKARA (PHA) - Gülbahar SÜNGÜ - Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelede yürütülen sürecin şeffaf olmadığını ve TBMM’nin çözüm zemini olarak belirlenmediğini belirterek, hükümeti eleştirdi. Kılıç, "Ne istediğinizi, ne aldığınızı ve ne verdiğinizi bilmiyoruz. Gün ağardığında ortaya ne çıkacak bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

GENEL
04 Mart 2025 - 13:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Suat Kılıç: 'Terörsüz Türkiye'yi En Çok Biz İsteriz, Ama Süreç Şeffaf Değil'
"Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz Ama Süreç Belirsiz"

Yeniden Refah Partisi’nin terörün bitmesini en çok isteyen siyasi hareketlerden biri olduğunu belirten Kılıç, hükümetin yürüttüğü sürecin detaylarının açıklanmadığını ve şeffaf bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi.

"Terörsüz Türkiye’yi elbette ki destekliyoruz. Terörün bitmesini kim istemez? Ancak ortada şeffaf olmayan bir süreç var. TBMM devre dışı bırakılmış. Pandora'nın kutusundan ne çıkacağını bilmiyoruz. Hükümetin bir yetkilisi ‘Taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmayız’ diyor, başka bir yetkili ise Anayasa’nın 66. maddesini tartışmaya açıyor. Kafalar karışık. Bize güvenin demekle hiçbir sorun çözülmez. Kime güveneceğimizden daha önemli olan neye güveneceğimizdir."

"PKK Tasfiye Ediliyorsa, YPG de Silah Bırakmalı"

Terörle mücadelede yalnızca PKK’nın değil, ABD tarafından eğitilen ve desteklenen YPG’nin de silahsızlandırılması gerektiğini belirten Kılıç, aksi halde sürecin samimi bir çözüm süreci olarak görülemeyeceğini vurguladı.

"Eğer bu süreç terörle mücadeleyi bitirme süreciyse, sadece PKK değil, YPG’nin de silah bırakması gerekir. YPG tasfiye edilmedikçe bu sürecin özeti ‘Al PKK’yı, bırak YPG’yi’ demekten öteye geçmez. Bu noktada iktidardan net bir duruş bekliyoruz."

"Selahattin Demirtaş Serbest Bırakılmalı mı?"

Kılıç, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılanmasının sürdüğüne ancak hükümet yetkililerinin Demirtaş’la temas kurduğuna dikkat çekerek, hükümetin bu konudaki tutumundaki çelişkilere işaret etti.

"Selahattin Demirtaş 9 yıldır tutuklu. Düne kadar kendisinden ‘terörist’ diye bahsediliyordu. Bugün ise özel izinle hastaneye gidebiliyor ve devlet yetkilileri tarafından geçmiş olsun telefonları alıyor. Eğer terörist değilse neden hâlâ tutuklu? Bırakın tutuksuz yargılansın, bırakın mübarek Ramazan ayında ailesinin yanında kalsın. Siyasi davalarla ilgili süreçler, yargının bağımsızlığı gözetilerek yürütülmelidir. Yargı, siyasetin kılıcı gibi kullanılmamalıdır."

"Gündüz Kuşağı Programları Aile Yapısını Tehdit Ediyor"

Kılıç, hükümetin 2025 yılını “Aile Yılı” ilan ettiğini ancak medya ve televizyon yayınlarının aile yapısını bozduğunu öne sürdü. Gündüz kuşağı televizyon programlarının toplumsal değerlere zarar verdiğini belirten Kılıç, RTÜK ve Aile Bakanlığı’nın bu duruma müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

"Aile yılı diyorsunuz ama gündüz kuşağı programlarında aileye zarar veren her türlü çarpık ilişki, çirkin olaylar ekranlara taşınıyor. RTÜK bu yayınları denetlemiyor, çünkü televizyon patronları tanıdık! Aileyi korumak istiyorsanız, önce bu yayınları kaldırın."

"BOP ve BİP Türkiye'nin Hayrına Değildir"

Türkiye’nin jeopolitik ve stratejik çıkarlarını koruyacak adımlar atılması gerektiğini belirten Kılıç, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve Büyük İsrail Projesi’ne (BİP) karşı olduklarını açıkladı.

"Biz Yeniden Refah Partisi olarak Büyük Ortadoğu Projesi’nde (BOP) de, Büyük İsrail Projesi’nde (BİP) de yokuz. Türkiye’nin hayrına olmayan projelerde yer almak yerine, milli ve bağımsız politikalar geliştirilmelidir. Devletin ve hükümetin yetkililerini bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz."

"DEM Parti Yetkilileri Çelişkili Konuşuyor"

Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç, DEM Parti’nin süreçle ilgili çelişkili açıklamalar yaptığına dikkat çekerek, Öcalan’ın çağrısının PKK’yı mı yoksa YPG’yi de mi kapsadığı konusunda belirsizlik olduğunu ifade etti.

"DEM Parti yetkilileri süreç hakkında farklı konuşuyor. DEM’in Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, ‘Öcalan’ın çağrısı PKK ve YPG’yi de kapsıyor’ diyor. Ancak DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, ‘Öcalan’ın çağrısı YPG’yi kapsamaz’ diyor. Hangisi doğru? Parti içinde bile net bir görüş birliği yok."

"Türkiye Avrupa Birliği'ni Stratejik Öncelik Olarak Görmeli Mi?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stratejik öncelik olarak Avrupa Birliği’ni işaret etmesiyle ilgili soruya yanıt veren Kılıç, küresel gerilimler içinde Türkiye’nin kendi çıkarlarını koruması gerektiğini söyledi.

"Dünya, Üçüncü Dünya Savaşı’nın eşiğinde. ABD ve AB arasında büyük bir bilek güreşi yaşanıyor. Türkiye, demokrasiden, insan haklarından ve barıştan yana bir tavır almalıdır. Ancak bizim önceliğimiz D-8 ülkeleridir. Kendi coğrafyamızda güçlenmeden, dış politikada sağlam adımlar atamayız."

"Şeffaflık ve Tutarlılık Şart"

Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç, hükümetin terörle mücadele sürecinde daha şeffaf ve net bir tutum sergilemesi gerektiğini belirterek, çözümün TBMM’de tartışılarak yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

"Türkiye’nin terörsüz bir ülke olmasını en çok biz isteriz. Ancak yapılanların ne olduğunu bilmiyoruz. Hükümet, süreç hakkında çelişkili açıklamalar yapıyor. Ne aldığınızı, ne verdiğinizi bilmiyoruz. Kime güveneceğimizden daha önemli olan neye güveneceğimizdir. Türkiye, stratejik çıkarlarını koruyarak, geleceğini garanti altına almalıdır."

Kaynak : PHA

EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır ücret alamıyoruz' - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır ücret alamıyoruz' - Videolu Haber
Son Haberler
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü...
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı...
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır ücret alamıyoruz' - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır...
Pervin Buldan’dan Adıyaman'da PKK Kongresi ve suikast iddialarına yanıt - Videolu Haber
Pervin Buldan’dan Adıyaman'da PKK Kongresi ve suikast iddialarına...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Adıyaman'da otomobil yayaya çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
Adıyaman'da otomobil yayaya çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim