• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
10:00
Vali Varol’dan Kıbrıs Gazisi Abdurrahman Boztepe’ye ziyaret
07:15
Adıyaman’da ‘Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi’ başladı
07:15
Besni’de esnaflara ‘Dolandırıcılık’ konularında bilgilendirme yapıldı
06:00
Başkan Bayraktar: Anız yakmak, geleceğimizi yakmaktır
04:00
İl Müdürü Abdulkadir Akkan, gıda üretim işletmelerini ziyaret etti
03:45
Vali Varol, Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi: Sorunlar dinlendi, çözüm önerileri masaya yatırıldı
03:45
Akkan’dan sertifikalı fidan üreticilerine ziyaret
03:30
Vali Varol’dan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne ziyaret
03:30
Adıyaman’da 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi
00:00
Tutdere’den Adıyamanlılara mektup: ‘Moralinizi Bozmayın, Adalet Yerini Bulacak’
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Nemrut Dağı'nı 9 günde 45 bin turist ziyaret etti - Videolu Haber
GENEL
Yayınlanma: 16 Nisan 2024 - 09:45

Nemrut Dağı'nı 9 günde 45 bin turist ziyaret etti - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - 6 Şubat 2023 depremleri nedeniyle turist sayısında ciddi bir düşüş yaşanan Adıyaman'daki Nemrut Dağı ve diğer tarihi ören yerleri, 9 günlük bayram tatilinde yoğun ilgi gördü.

GENEL
16 Nisan 2024 - 09:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nemrut Dağı’nı 9 günde 45 bin turist ziyaret etti - Videolu Haber
UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı, Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. Adıyaman'da bayram süresince yerli ve yabancı 45 bin kişi tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti. Nemrut Dağı, Kommagene Uygarlığı'nın izlerini taşıyan 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykelleri ve tapınak kalıntıları ile biliniyor. Aynı zamanda 'güneşin en güzel doğup battığı yer' olarak tanınan Nemrut Dağı, bu özel manzaraları izlemek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 6 Şubat depremlerinin Adıyaman'ı ağır bir şekilde etkilediği ve birçok tarihi yapının zarar gördüğü biliniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, restorasyon çalışmaları başlatarak bölgenin turistik potansiyelini yeniden canlandırma yönünde adımlar attı. Turizm sezonunun yeniden başlaması ile Nemrut Dağı ve Adıyaman’ın diğer turistik mekânları turist akınına uğradı. Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ve yetkililer, Nemrut Dağı'na gelen turistlere karanfil dağıtarak, sezon hakkında bilgi verdiler. Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, turizm sektörünün depremler sonrasında hızlı bir şekilde toparlandığını belirterek, "Yerli ve yabancı misafirlerimizi Kommagene destinasyonuna bekliyoruz. Bölgemiz büyük bir deprem yaşadı. Depremlerden dolayı turist sayısında bir düşüş yaşansa da normalleşme süreciyle birlikte eski ivmesine hızlı bir şekilde geri geldi. Dokuz günlük bayram tatilinde toplam 45 bin ziyaretçiyi ağırladık" dedi.

Nemrut Dağı, Türkiye'nin Adıyaman ilinin Kahta ilçesinde yer alan ve Kommagene Krallığı'nın izlerini taşıyan önemli bir tarihi ve turistik alandır. UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Nemrut Dağı, zirvesinde bulunan devasa heykelleri, tapınak kalıntıları ve mezar anıtları ile ünlüdür. Bu alan, dünya genelinde benzersiz bir turistik destinasyon olarak kabul edilmektedir ve ziyaretçilere eşsiz bir tarih ve kültür deneyimi sunar.

Tarihi Arka Plan:

Nemrut Dağı'nın tarihi MÖ 1. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Kommagene Krallığı'nın kurucusu Kral I. Antiochus, bu dağın zirvesinde kendi tanrısal kimliği ile Yunan, Roma ve Pers mitolojisinden tanrıları içeren devasa heykeller inşa ettirmiştir. Bu heykeller, Kral Antiochus'un krallığını koruma ve kutsama amacıyla yapılmıştı. Dağın zirvesinde yer alan heykel ve kalıntılar, antik dönemin etkileyici sanat eserleri arasında kabul edilir.

Zirve ve Heykeller:

Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkmak, tarihi bir yolculuğa çıkmak gibidir. Dağın zirvesine ulaştığınızda, devasa heykeller ve tanrısal figürlerle karşılaşırsınız. Bu heykeller, oturma pozisyonunda ve başları ayrı bir şekilde düzenlenmiş olarak yer alır. Kral Antiochus'un heykeli de diğer tanrılarla birlikte bulunur ve bu heybetli yapıların önünde törenler düzenlenirdi.

Güneşin Doğuşu ve Batışı:

Nemrut Dağı, güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlenebildiği yerlerden biridir. Dağın doğu ve batı teraslarından izlenen bu eşsiz manzaralar, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatır. Bu nedenle Nemrut Dağı, fotoğrafçılar ve doğa severler için de popüler bir destinasyondur.

Turizm ve Ziyaret:

Nemrut Dağı, dünya genelinde birçok turistin ilgisini çeker. Ziyaretçiler, zirveye yürüyüş yaparak ya da araçla çıkarak tarihi yapıları keşfedebilirler. Kommagene Krallığı'nın mirasını yakından görmek isteyenler, bu bölgeye gelerek antik dönemin izlerini takip edebilirler.

Nemrut Dağı, Türkiye'nin kültürel ve tarihsel mirasının önemli bir parçasıdır. Antik dönemin izlerini taşıyan bu alan, ziyaretçilere büyüleyici bir deneyim sunar ve tarihin derinliklerine bir yolculuk yapma fırsatı verir.

Haber: Yusuf Işık/ Adıyaman PHA

Kaynak : PHA

EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Vali Varol’dan Kıbrıs Gazisi Abdurrahman Boztepe’ye ziyaret
Vali Varol’dan Kıbrıs Gazisi Abdurrahman Boztepe’ye ziyaret
Adıyaman’da ‘Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi’ başladı
Adıyaman’da ‘Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi’ başladı
Besni’de esnaflara ‘Dolandırıcılık’ konularında bilgilendirme yapıldı
Besni’de esnaflara ‘Dolandırıcılık’ konularında bilgilendirme yapıldı
Başkan Bayraktar: Anız yakmak, geleceğimizi yakmaktır
Başkan Bayraktar: Anız yakmak, geleceğimizi yakmaktır
Son Haberler
Vali Varol’dan Kıbrıs Gazisi Abdurrahman Boztepe’ye ziyaret
Vali Varol’dan Kıbrıs Gazisi Abdurrahman Boztepe’ye ziyaret
Adıyaman’da ‘Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi’ başladı
Adıyaman’da ‘Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi’...
Besni’de esnaflara ‘Dolandırıcılık’ konularında bilgilendirme yapıldı
Besni’de esnaflara ‘Dolandırıcılık’ konularında bilgilendirme...
Başkan Bayraktar: Anız yakmak, geleceğimizi yakmaktır
Başkan Bayraktar: Anız yakmak, geleceğimizi yakmaktır
İl Müdürü Abdulkadir Akkan, gıda üretim işletmelerini ziyaret etti
İl Müdürü Abdulkadir Akkan, gıda üretim işletmelerini ziyaret etti...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
AGC Başkanı Zeki DİŞKAYA Kira Yardımları İki Gün İçinde Hesaplara Yatacak
AGC Başkanı Zeki DİŞKAYA Kira Yardımları İki Gün İçinde Hesaplara Yatacak

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim