• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
09:30
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
09:15
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
09:00
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı
09:00
Kahta Belediyesi Mezbahası yenilendi
09:00
TSKB’den Malatya sanayisine pozitif yaklaşım
08:45
Sosyal medya kullanımı artıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. KKTC'de oluşturulan heyet Adıyaman'da incelemede bulundu
GENEL
Yayınlanma: 05 Nisan 2023 - 10:55
Güncelleme: 05 Nisan 2023 - 10:55

KKTC'de oluşturulan heyet Adıyaman'da incelemede bulundu

ADIYAMAN (PHA) - Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde en çok yıkıma neden olan iller arasında yer alan Adıyaman'da KKTC Cumhuriyet Meclisi tarafından oluşturulan depremle ilgili hukuki ve adli sürecin izlenmesine İlişkin oluşturulan geçici ve özel komite ekibi incelemede bulundu.

GENEL
05 Nisan 2023 - 10:55
Güncelleme: 05 Nisan 2023 - 10:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KKTC'de oluşturulan heyet Adıyaman'da incelemede bulundu
Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde en çok yıkımın olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'da 30’u rehber, 35’i Kuzey Kıbrıslı öğrenci, öğretmen ve veli toplam 65 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Otel'in sahipleri ve yöneticileri Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt, mahkemece tutuklandı. Şüpheliler, Siverek Cezaevine nakledildi. Diğer şüpheliler Ulviye Bozkurt ve Şule Özbek hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmişti.
KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde oluşturulan depremle ilgili hukuki ve adli sürecin izlenmesine ilişkin Geçici ve Özel Komite'nin Adıyaman ziyaretinde Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığında alına yapılan görüşmenin ardından Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Isias Otel'in enkaz alanında incelemede bulundular. Heyet, depremde yıkılan otel enkazına gelerek incelemelerde bulunarak alana siyah çelenk bırakan bırakarak dua ettiler. 
İnceleme sonrası açıklamada bulunan UBP Genel Sekreteri, Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti'nde meydana gelen depremle ilgili olarak başlatılan adli sürecin izlenmesi amacıyla oluşturulan komitemiz. 8 milletvekiliyle bugün Adıyaman'dayız. Herşeyden önce bu büyük bir acı Türk milletinin başı sağolsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Anavatan Tükriye Cumhuriyetinin acısı bizimde acımızdır. Hayatımız devam ettiğim müddetçe bu acıyı sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Depremin ilk gününden itibaren hükümetimiz, elçiliğimiz, komutanlarımız, cumhurbaşkanımız ilk günden itibaren Adıyaman'a bir uçak göndererek yaraların sarılması anlamında gerekli girişimleri yapmıştır. Ve gerekli desteği Adıyaman özelinde tüm 11 ile katkı sunmaya çalışmıştır. Tabi komitemizin özel bir görevi vardır. Başlatılan bir soruşturma vardır. Isias davası olarak bilinen bu soruşturmada bizim maalesef 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Tabi ki çok fazla ölümüz vardır. Türk milletinin tekrardan başı sağolsun. Ama bu gencecik yavrularımız Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri, öğretmenleri, aileleri hayatlarını kaybetmiştir bu acıyı unutmamız mümkün değildir. Bununla ilgili bir soruşturma başlatılmıştır. Bugün burada valimizle biraz önce Cumhuriyet Başsavcı ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Soruşturma dosyasıyla ilgili gerekli bilgileri aldık. Çok fazla dosya var ama bizi mutlu etmiştir ki; özel olarak bu dosyada savcılık makamı tarafından ilgi alaka vardır. Dosyayla ilgili tüm raporlar. Statik raporlar, mimari dosya hepsine erişilmiştir. Ve enkaz kalkmadan numuneler alınmıştır. Bu numuneler incelenmek için İstanbul Teknik Üniversitesi'ne gönderilmiştir. Şuan dosyada 5 tutuklu vardır. Daha fazla tutuklamanın olabileceğine dair soruşturmanın genişletilmesi devam etmektedir. Dolayısıyla biz Türkiye Cumhuriyeti adaletine, yargısına güveniyoruz. Orada KKTC vatandaşlarımız bizden bu konuda tabi ki; haber bekliyorlar dosyanın süreciyle ilgili ama bu sürecin usulüne uygun olarak ilerlediğini görmekten memnun olduk. Bir kez daha ifade etmek istiyorum bizim tek amacımız yargının işine karışmak değil adaletin tecelli etmesini görmektir. O 35 kardeşimizin 25 yavrumuzun ailelerinin de bizden beklentisi budur. Bu uğurda biz bir takip bürosu gibi bu süreci takip edeceğiz. Günün sonunda da suçluların en ağır şekilde yargılanmasını talep edeceğiz tabi ki; sadece Isias özelinde değil deprem öldürmüyor maalesef hatalı binalar kolon çalan, kolon kesen, malzemeden çalan müteahhitler ve bina sahipleri öldürüyor. Bunun önüne hepimizin geçmesi gerekiyor. Bu davalarda caydırıcılık anlamında bizim için özel öneme sahiptir. Isias davası sadece Kıbrıs’ın değil aynı zaman da Türkiye Cumhuriyeti’nin de davasıdır. Bu davanın sonucu bizler için çok önemlidir."dedi.
Heyet, daha sonra alanda inceleme yaparak kalıntıların incelemesinin ardından kentten ayrıldılar.
 

Kaynak : PHA

EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı
Kahta Belediyesi Mezbahası yenilendi
Kahta Belediyesi Mezbahası yenilendi
Son Haberler
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı...
Kahta Belediyesi Mezbahası yenilendi
Kahta Belediyesi Mezbahası yenilendi
TSKB’den Malatya sanayisine pozitif yaklaşım
TSKB’den Malatya sanayisine pozitif yaklaşım
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Kahta'da 36 kişinin ölümüne sebep olan 3 şüpheli tutuklandı
Kahta'da 36 kişinin ölümüne sebep olan 3 şüpheli tutuklandı

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim