• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
15:00
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
14:46
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü
14:45
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı
14:30
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır ücret alamıyoruz' - Videolu Haber
14:00
Pervin Buldan’dan Adıyaman'da PKK Kongresi ve suikast iddialarına yanıt - Videolu Haber
14:00
Adıyaman Belediyesi’nden içme suyu tasarrufuna yönelik örnek proje
13:45
İngilizce Dil Festivali, ‘Kelime Bulma Oyunu’ ile sona erdi
13:45
Kahta Belediyesi’nden kaldırım işgallerine karşı sıkı denetim
10:15
İHH, İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 11 binden fazla yetime ulaştı
10:15
Konukoğlu: 2026 çok parlak olmasa da iyi bir yil olacağını umuyorum
09:30
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
09:15
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
09:00
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı
09:00
Kahta Belediyesi Mezbahası yenilendi
09:00
TSKB’den Malatya sanayisine pozitif yaklaşım
08:45
Sosyal medya kullanımı artıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'En öncelikli konumuz deprem bölgesidir'
GENEL
Yayınlanma: 08 Şubat 2024 - 18:45
Güncelleme: 09 Şubat 2024 - 07:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'En öncelikli konumuz deprem bölgesidir'

ADIYAMAN (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nın ardından Kâhta ilçesini ziyaret etti.

GENEL
08 Şubat 2024 - 18:45
Güncelleme: 09 Şubat 2024 - 07:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'En öncelikli konumuz deprem bölgesidir'
Kâhta Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sevgi, coşku ve ahde vefaları için tüm Kâhtalılara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 20 Mayıs’taki Adıyaman mitinginde Kâhtalılara söz verdiğini, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini suhuletle atlattıktan sonra ilk fırsatta Kâhta’nın misafiri olacağını söylediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasip bugüneymiş. Gönüllerimizi buluşturan Rabbime hamdolsun. Kâhta’da bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“Sizlerin güvenini sarsacak hiçbir adım atmadık”

Kâhtalılara hem 14 Mayıs hem de 28 Mayıs seçimlerindeki güçlü destekleri için şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Kâhta deyince akla ne gelir? Söz verdi mi, sözünü yerine getirir. Seçimlerin ilk turunda yüzde 79 ile bu kardeşine sahip çıkan Kâhta, ikinci turda yüzde 81,5 gibi rekor bir oy oranıyla bizleri bağrına bastı. Siz ne güzel insanlarsınız. Bu güzelliğiniz zaten sandıklara vurdu. İnşallah inanıyorum ki 31 Mart seçimlerinde, yerel seçimde, Kâhta bu defa sandıkları patlatacak. Ben buna inanıyorum. Kâhta’ya ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Şimdi 31 Mart’a hazır mıyız? Rabbim hepinizden razı olsun. Bir siyasetçi için böyle bir sevgiden daha büyük bir ödül olur mu? Bir devlet adamı için milletinin teveccühünden daha büyük bir şeref payesi olur mu? Sizlerin şu sevdasını gördükçe inanın mesuliyetimizin büyüklüğünün daha fazla farkına varıyoruz. Sizlerin bize olan şu muhabbetine şahitlik ettikçe omuzlarımızda ne kadar ağır bir yük taşıdığımızı tekrar hatırlıyorum. Allah’ın yardımıyla hamdolsun bugüne kadar emanetinize halel getirmedik. Sizlere mahcup olacak, sizlerin güvenini sarsacak hiçbir adım atmadık. İnşallah bundan sonra da yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda bulunanların coşkusuna dikkati çekerek, “Bacılarımın bu aşkı, bu sevdası inanıyorum ki sandıkları patlatır. Siz bana ‘Baba’ diyorsunuz ama siz de babasınız. Şimdi daha çok koşturacağız. Her zamankinden daha fazla çalışacağız” dedi.

“Millete hizmetkâr olmaya geldik”

Kâhtalıların istasyon talebine ilişkin miting alanındaki pankartlardan birinin dikkatini çektiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlara talimat verdiğini, istasyon sorununun çözüleceğini söyledi.

“Sizlere olan minnettarlığımızı, eser ve hizmet siyasetimizin çıtasını yükseğe taşıyarak tüm âleme göstereceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öyle enteresan şeyler buldunuz ki... Rahmetli anacığımın da şu apartmana pankartını asmışsınız. ‘Tenzile ana, emanetin emanetimizdir.’ Tenzile Anamın emaneti sizlere efendi değil, hizmetkârdır. Her zaman söylediğim gibi biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. İlçemizin yeniden ayağa kalkması için ne gerekiyorsa onu yapmaktan geri durmayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili Kâhtalılar, bundan bir sene önce tarihimizin en büyük ve yıkıcı doğal afetlerinden birini yaşadık. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 53 binden fazla canımızı toprağa verdik. Adıyaman, ilçeleriyle depremden en fazla zarar gören, en ağır kayıpları yaşayan illerimizin başında geliyor. Kâhtalı vatandaşlarımız da depremin yıkıcı etkisine maruz kaldılar. İlçemizde 62 kardeşimiz enkazın altında kalarak vefat etti. Rabbim deprem şehitlerimizin tamamının ruhunu şad, mekânlarını cennet eylesin” diye ekledi.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda bulunanlarla depremde hayatını kaybedenler için Fatiha okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde ilçede 613 binanın yıkıldığını, acil yıkılacak bina sayısının ise 197 olduğunu söyledi.

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”

Ağır kış şartlarına ve deprem alanının büyüklüğüne rağmen ilk günden itibaren depremzedelere ulaşmak için seferber olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî kurumlarla, belediyelerle, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle el ele vererek barınma başta olmak üzere acil ihtiyaçları karşılamaya, sorunları çözmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

İradelerini aşan sebepler dolayısıyla gecikmeler yaşanmış olabileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ama 6 Şubat’tan beri verdiğimiz mücadelenin şahidi sizlersiniz. Toplam 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen, böylesi bir afetin altından kalkmanın kolay olmadığını biliyorsunuz. Biz, bunlara aldırmadan çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Depremin birinci yıl dönümünde inşasını tamamladığımız afet konutlarının teslimini yapmaya başladık.”

“Deprem konutlarının teslimine hız kesmeden devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumartesi’den bu yana Hatay’da, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta, Şanlıurfa’da, bugün de Adıyaman’da kura ve anahtar teslim törenlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kâhta’da 535’i merkezde, 165’i kırsalda, toplam 700 deprem konutunu hak sahiplerine teslim ettik. Yeni evlerinin hak sahibi kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Deprem konutlarının teslimine hız kesmeden devam edeceğiz. Bu konuda Kâhtalılardan müsterih olmasını özellikle istirham ediyorum. Şunu lütfen hiçbir zaman unutmayın. Bizim derdimiz millet, gayemiz hizmettir. Başkaları hangi gündemlerin kuyruğuna takılırsa takılsın, hangi hesapların peşinde koşarsa koşsun bizim en öncelikli konumuz deprem bölgesidir. Depremzedelerimizi bir an önce güvenli, huzurlu ve dayanıklı yuvalarına kavuşturmaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin hangi köşesinde, çözülecek hangi mesele varsa vakitleri ve enerjilerini ona yoğunlaştırarak işlerine baktıklarını dile getirdi.

“Bu kritik dönemi çok iyi değerlendireceğiz”

Sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, turizmiyle, güvenliğiyle ülkeyi hedeflerine ulaştırmak için gece gündüz demeden koşturduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bakınız, birileri deprem bölgesini seçimden seçime hatırlayabilir. Birileri, hepimizi derinden yaralayan böyle büyük bir acı üzerinden siyaset de yapabilir. Ama biz böyle basit, süfli ve küçük hesaplar yapan deprem turistlerinden olmadık, hiçbir zaman olmayacağız. 14-28 Mayıs imtihanını alnımızın akıyla vermiştik. Şimdi önümüzde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri var. 31 Mart imtihanını da başarıyla verdikten sonra önümüzde sadece icraata yoğunlaşacağımız dört seneden fazla süremiz olacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu kritik dönemi çok iyi değerlendireceğiz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum. Sizlerden ve ülkemizin diğer şehirlerinde yaşayan Kâhtalı kardeşlerimden, 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adaylarımıza çok güçlü bir destek bekliyorum. Buna hazır mıyız? Bu duygularla, kura ile yuvalarına kavuşan vatandaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. 31 Mart seçimlerinin Adıyaman için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Kaynak : PHA

EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır ücret alamıyoruz' - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır ücret alamıyoruz' - Videolu Haber
Son Haberler
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
Adıyaman’da 500 metrekarelik uygulama serası açıldı
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü
İşitme Engelli Sporculardan Başkan Tutdere’ye şampiyonluk sözü...
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı
CHP’nin tutuklu adayı Ekrem İmamoğlu için resmi X hesabı açıldı...
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır ücret alamıyoruz' - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem konutları şantiyesinde işçi eylemi: 'Üç aydır...
Pervin Buldan’dan Adıyaman'da PKK Kongresi ve suikast iddialarına yanıt - Videolu Haber
Pervin Buldan’dan Adıyaman'da PKK Kongresi ve suikast iddialarına...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Adıyaman'ı Acıyaman'a çeviren depremin izlerini teker teker siliyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Adıyaman'ı Acıyaman'a çeviren depremin izlerini teker teker siliyoruz"

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim