• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
14:00
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu
14:00
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı denetim
13:45
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
10:15
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
10:15
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi
10:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 411 bin TL’ye, vekillerin maaşı 229 bin TL’ye yükseldi
09:45
HÜDA PAR’dan kanun teklifi: ‘Cuma namazı saatinde çalışanlar izinli sayılsın’
09:45
ASAL anketi: Halkın yüzde 32,5’i ‘Türkiye’nin sorunlarını hiçbir parti çözemez’ diyor
09:30
Kahta’da altyapı ve yol atağı: Yakup Can Bolat Caddesi yenileniyor
09:30
Adıyaman'da hak sahipliği borçlandırma süreci 18 Temmuz 2025'te sona eriyor
09:15
Hafta sonu YDS ve ALES sınavları gerçekleştirilecek
09:00
Otomobille hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı - Videolu Haber
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik mesajlar: Sınır ötesi operasyon ve Gazze katliamı
GENEL
Yayınlanma: 13 Kasım 2024 - 12:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik mesajlar: Sınır ötesi operasyon ve Gazze katliamı

ULUSAL (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde gazetecilerle yaptığı söyleşide, sınır ötesi operasyonlardan İsrail saldırganlığına, küresel iklim krizinden belediyecilik anlayışına kadar birçok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

GENEL
13 Kasım 2024 - 12:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik mesajlar: Sınır ötesi operasyon ve Gazze katliamı
Sınır Ötesi Operasyon Sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güvenliği için sınır ötesi operasyonların her zaman gündemde olduğunu belirterek, “Tehdit hissedersek her an sınır ötesi operasyonlarımıza başlayacak hazırlığımız mevcut” dedi. Suriye’nin kuzeyindeki istikrarsızlığın ve terör örgütlerinin varlığının Türkiye için ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu vurgulayan Erdoğan, “Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak oradaki terör bataklığını kurutmadan tam anlamıyla güvenliği sağlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

İsrail’e Sert Tepki: “Zulmün Karşısında Olmak İçin İnsan Olmak Yeterli”

Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırılarına ilişkin sert eleştirilerde bulunarak, “Zulmün karşısında olmak için insan olmak yeterlidir. İsrail’in soykırım girişimine karşı en güçlü tepkiyi veren ülke Türkiye’dir. Bu konuda Birleşmiş Milletler'de İsrail’e yönelik silah ve mühimmat sevkiyatının engellenmesi için başlattığımız girişime 52 ülke ve 2 uluslararası kuruluş destek verdi” dedi.

Erdoğan, Batılı ülkelerin bu konuda sessiz kalmasını eleştirerek, “Çırpınan Filistinli çocukların feryatları karşısında yürekleri titremeyenlerle ortak bir paydada buluşmamız mümkün değil” şeklinde konuştu. Ayrıca Filistin Devleti’nin tanınması ve İsrail’e yönelik ticari kısıtlamaların artırılmasının önemine vurgu yaptı.

İklim Zirvesi ve Türkiye’nin Çevre Duyarlılığı

Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Liderleri İklim Zirvesi’ne katılan Erdoğan, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelede attığı adımları anlattı. Yenilenebilir enerjide Avrupa’da beşinci, dünyada ise 11’inci sırada yer aldıklarını belirten Erdoğan, “Sıfır Atık Hareketi, küresel bir projeye dönüştü ve bu konuda uluslararası liderlik yapıyoruz” dedi.

Erdoğan, iklim değişikliğiyle mücadelede kaynakların verimli kullanılması gerektiğini ifade ederek, “Sadece birkaç ülkenin çabası yeterli değil. Küresel bir seferberlik şart” ifadelerini kullandı. Ayrıca ağaçlandırma projeleri ve su idaresine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Trump Yönetimi ile İlişkiler

ABD Başkanı Donald Trump ile geçmişte kurulan yakın ilişkilere değinen Erdoğan, yeni dönemde de iki ülke arasında iş birliğinin devam etmesini temenni etti. “Trump yönetimi, ekonomiyi öncelikli hedeflerinden biri olarak görüyor. Türkiye de yatırım fırsatları sunan bir ülke. Özellikle enerji, altyapı ve teknoloji alanlarında yeni iş birliklerini geliştirebiliriz” dedi.

Belediyecilik Eleştirisi: “Konser Belediyeciliği Yapmadık”

Erdoğan, yerel yönetimlerin hizmet odaklı çalışması gerektiğini vurgulayarak, “Ben belediye başkanlığı yaptım, ama konser belediyeciliği yapmadım. Şehirlerin altyapı ve üstyapısını donattık. Şimdi İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde durum felaket” dedi. Kamu kaynaklarının israf edilmesine yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Kamu kaynaklarını hoyratça kullananlardan, yandaşlarına sermaye edenlerden hesabını hukuk önünde sorarız” ifadelerini kullandı.

İsrail ile Ticaret İddialarına Cevap

Erdoğan, Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerini tamamen kestiğini belirterek, “Ticaret dahil tüm ilişkilerimizi sonlandırdık. Bizim bu konuda samimi gayretimizi milletimiz ve dünya biliyor. İftiracılara cevabımızı halkımıza anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Zulmün Karşısında İnsanlık İttifakı

Erdoğan, Filistin davasında Arap ülkeleri ve Türk devletleriyle birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “İnsanlık ittifakını genişletmek ve tek ses olmak için çalışıyoruz. Kaybedilen zamanı telafi ederek bu zulme karşı daha güçlü adımlar atmalıyız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Geleceği: Birlik ve Beraberlik

Erdoğan, muhalefetin gündelik siyasi rantlarla uğraştığını ifade ederek, “Biz uzun vadeli politikalar geliştiriyoruz. İç cephemizi sağlam tutarak teröre ve bölücü faaliyetlere göz açtırmayacağız” dedi. Erdoğan, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Bizi bölmeye çalışanlara karşı bir ve bütün olarak cevap vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, Türkiye’nin bölgesel ve küresel meselelerde izlediği kararlı duruşun bir kez daha altını çizdi. Hem uluslararası arenada hem de yurtiçinde önemli mesajlar içeren bu açıklamalar, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin politikalarının yönünü belirleyecek nitelikte.

Sınır Ötesi Operasyon İçin Hazırlık Tamam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güvenliği için sınır ötesi operasyonların her zaman gündemde olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin güvenliği, vatandaşlarımızın huzuru için sınır ötesi operasyonlarımız her zaman gündemimizde. Tehdit hissedersek her an sınır ötesi operasyonlarımıza başlayacak hazırlığımız mevcut” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin kuzeyindeki istikrarsızlığın terör örgütleri için uygun bir ortam oluşturduğunu belirten Erdoğan, “Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygımız tamdır. Ancak oradaki terör bataklığını kurutmadan tam anlamıyla güvenliği sağlamak mümkün değil. DEAŞ, PKK/YPG gibi terör örgütlerinin bölgedeki varlığı bizim için ciddi bir güvenlik riskidir” dedi. Erdoğan, sınırda teröristlerin tutunduğu alanların tamamen temizlenmesinin öncelikli hedef olduğunu ifade etti.

Gazze Katliamı ve Türkiye’nin Kararlı Tutumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırılarına yönelik sert eleştirilerde bulunarak, Türkiye’nin Filistin davasında sergilediği duruşa dikkat çekti. “Zulmün karşısında olmak için insan olmak yeterlidir” diyen Erdoğan, İsrail’in soykırım girişimine karşı en somut adımları atan ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

“Birleşmiş Milletler’de İsrail’e silah ve mühimmat sevkiyatının engellenmesi için başlattığımız girişime 52 ülke ve 2 uluslararası kuruluş destek verdi. Ayrıca Filistin Devleti’nin tanınması ve İsrail’e yönelik ticari kısıtlamaların artırılması için çalışmalarımız sürüyor” diyen Erdoğan, Batılı ülkelerin bu konuda sessiz kalmasını ise “insani değerlerden yoksun bir yaklaşım” olarak nitelendirdi. Erdoğan, “Hangi dili konuştuğunuz, hangi inanca sahip olduğunuz değil, insani değerlere sahip olup olmadığınız önemlidir” ifadelerini kullandı.

İklim Zirvesi: Türkiye’nin Çevre Duyarlılığı

Azerbaycan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuşma yapan Erdoğan, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadeledeki rolünü anlattı. “Sıfır Atık Hareketi, küresel ölçekte bir projeye dönüştü ve bu girişimin yaygınlaştırılması için çalışıyoruz” diyen Erdoğan, yenilenebilir enerji ve su yönetimi alanlarında kaydedilen ilerlemelere dikkat çekti.

Erdoğan, “Yenilenebilir enerjide Avrupa’da beşinci, dünyada ise 11’inci sıradayız. Her 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan ettik ve milyonlarca fidanı toprakla buluşturduk. Bu çabalarımız iklim değişikliğiyle mücadelede kararlılığımızın göstergesidir” dedi.

Türkiye-ABD İlişkileri: Trump Döneminden Umutlu Mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile ilişkilerin gelişmesi için yeni döneme dair umutlu mesajlar verdi. “Türkiye, stratejik coğrafi konumu ve yatırım fırsatlarıyla güçlü bir partnerdir. Trump yönetiminin ekonomi odaklı politikalarıyla, enerji, altyapı ve teknoloji alanlarında yeni iş birliklerini geliştirmemiz mümkün” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, Elon Musk ile Türkiye’de yapılan görüşmelerin teknoloji iş birlikleri açısından önem taşıdığını belirtti. “Teknoloji tek başına ilerleyeceğiniz bir alan değil, mutlaka bazı iş birliklerine ihtiyacınız oluyor. Musk ile bu konuda adımlar atılabilir” dedi.

Belediyecilik Eleştirisi: “Konser Belediyeciliği Yapmadım”

Erdoğan, yerel yönetimlerin hizmet odaklı çalışması gerektiğini vurgulayarak, “Ben belediye başkanlığı yaptım ama konser belediyeciliği yapmadım. İstanbul’un çöp, çukur, çamur sorunlarını çözdük. Ancak bugün büyükşehirlerdeki durum felaket” dedi. Kamu kaynaklarının etkin kullanılmadığına dikkat çeken Erdoğan, “Kamu kaynaklarını hoyratça kullananlardan ve yandaşlarına aktaranlardan hesabını hukuk önünde sorarız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Filistin Desteği ve İsrail İle Ticaret İddiaları

Erdoğan, Türkiye’nin İsrail ile tüm ilişkilerini kestiğini belirterek, “Biz İsrail ile ticareti ve ilişkileri tamamen durdurduk. Bu konuda samimi çabalarımızı dünya da görüyor” dedi. Erdoğan, muhalefetin bu konuda yaptığı eleştirileri ise “iftira ve yalan” olarak nitelendirdi.

Brezilya’daki G20 Zirvesi ve Türkiye’nin Ekonomik Perspektifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’da düzenlenecek G20 Zirvesi’ne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. “Zirve, küresel ekonomi ve enerji güvenliği konularında önemli bir platform olacak. Türkiye, ekonomik istikrarı artıracak iş birliklerine yoğunlaşmış bir ülkedir” dedi.

Erdoğan, gelişmekte olan ülkelerin ekonomik zorluklarına yönelik somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, “Küresel dayanışma şart. Çünkü bir ülkede yaşanan ekonomik kriz, diğer ülkeleri de etkiliyor. Bu nedenle ortak stratejiler geliştirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sonuç: Kararlı Duruş ve Hedefler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, Türkiye’nin bölgesel ve küresel meselelerde kararlı bir duruş sergilediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Sınır güvenliğinden iklim değişikliğiyle mücadeleye, Filistin davasından ekonomik iş birliklerine kadar birçok konuda net mesajlar veren Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası arenadaki etkisini artırmaya yönelik çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Erdoğan, açıklamalarını, “Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, küresel sorunların çözümünde daha aktif rol üstleneceğiz. Türkiye olarak bu yolda kararlı adımlarla ilerliyoruz” sözleriyle noktaladı.

Kaynak : PHA

EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı denetim
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı denetim
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
Son Haberler
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar...
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı denetim
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı...
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı...
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vatan tehdit altındayken oy ve seçim endişesiyle başını kuma gömmek bizim kitabımızda yazmaz."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vatan tehdit altındayken oy ve seçim endişesiyle başını kuma gömmek bizim kitabımızda yazmaz."

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim