• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
14:00
Vali Varol, şehit annesini ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı
11:45
Vali Varol, trafik araçları ile uygulamalarda kullanılan ekipmanları inceledi
10:45
Rektör Dağlı: Annelerimiz toplumun en değerli hazinesidir
10:45
Tosun’dan ‘Anneler Günü’ mesajı
10:30
Milletvekili Alkayış: Karşılıksız sevginin, sabrın ve fedakârlığın adı anne
10:30
Atık malzemelerle hazırlanan kıyafetler
10:15
Vali Varol’dan Anneler Günü mesajı
10:15
Milletvekili Şan'dan Anneler Günü mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. Commagene Rowing Marathon yarışçıları madalyalarını Perre Antik Kentinde aldı
SPOR
Yayınlanma: 20 Kasım 2022 - 12:30

Commagene Rowing Marathon yarışçıları madalyalarını Perre Antik Kentinde aldı

Adıyaman Valiliği, Türkiye Kürek Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ve Besni İlçesi Kızılin köyünden başlayarak, Damlıca köyüne kadar olan 42 kilometrelik mesafede gerçekleştirilen “Commagene Rowing Marathon” yarışları Perre Antik Kentinde düzenlenen madalya töreni ile sona erdi.

SPOR
20 Kasım 2022 - 12:30
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Commagene Rowing Marathon yarışçıları madalyalarını Perre Antik Kentinde aldı

“Commagene Rowing Marathon” yarışlarında Azerbaycan, Moldova, Malta ve Türkiye'den yaklaşık 100 sporcu madalya için performanslarını sergileyerek madalya için kürek çekti.
Türkiye’de ilk kez Besni ilçesi Kızılin mevkiinde Fırat nehri üzerinde gerçekleştirilen “Commagene Rowing Marathon”  yarışlarına katılan sporcular olimpik 4x ve 1x sınıflarında 42 kilometre, C4x+ (Deniz küreği) sınıfında ise 21 kilometre (yarı maraton) uzunluğundaki parkurda yarışarak madalya almaya hak kazandı.
Perre Antik kentinde düzenlenen madalya törenine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Vali Yardımcısı Muhammed Tugay, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve sporcular katıldı.
18-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen kürek maratonu ile Adıyaman’ın bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Bu Maratonu 4 ülkeden 100 sporcumuzun katılımıyla başarıyla gerçekleştirdik Adıyaman’a atandığımız ilk günden bu yana amacımız Adıyaman’ı bu tür etkinliklerle dünyaya en güzel şekilde tanıtmaktır. Adıyaman’daki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu her gün bira kez daha idrak ediyoruz. Adıyaman büyük bir su havzasının kenarında olan bir ilimiz. Hal böyleyken neden burada su sporlarını geliştirmeyelim. Bu organizasyonun Adıyaman’da düzenlenmesi noktasında gözümüzü ve ufkumuzu açan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanına teşekkür ediyorum. Buradan hareketle Türkiye Gençler Kürek Şampiyonasını Gölbaşı ilçemizde gerçekleştirdik. Bu bir ilkti. Kürek sporları konusunda 2023’te de daha büyük hedeflerimiz var. İnşallah önümüzdeki bahar aylarında Büyükler Kürek Şampiyonasını ilimizde gerçekleştireceğiz.  Dün Besni ilçemize bağlı Kızılin Köyü Fırat Nehri üzerinde gerçekleştirdiğimiz maratonu önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla ‘100. Yıl Maratonu” adıyla çok daha ses getirecek ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Türkiye Kürek Maratonunun Adıyaman’da düzenlenmesinde emek veren Türkiye Kürek Federasyonu başta olmak üzere İpekyolu Kalkınma Ajansına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile değerli sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Vali Mahmut Çuhadar ve protokol üyelerinin katılımıyla Sporculara Tarihi Perre Antik Kentinde düzenlenen törenlerle madalyaları takdim edildi.
2000 yıllık Commagene medeniyetine ait 5 büyük yerleşim yerinden biri olan Tarihi Perre Antik Kentindeki madalya törenlerinin ardından tüm sporcular ve protokol üyelerine Adıyaman’ın marka tadlarından Çiğköfte ve yerel tatlılar ikram edildi. 
​Yurt içinden ve yurt dışından gelen tüm sporcular daha sonra tarihi Perre Antik Kentine ait ören yerini gezerek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: PHA
EDİTÖR
Bot
Bot
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Türkiye eşleşmesi, Avusturya basınında! 6-1'e vurgu yaptılar: Türkler intikam peşinde
Türkiye eşleşmesi, Avusturya basınında! 6-1'e vurgu yaptılar: Türkler intikam peşinde
Morata ve Samardzic, Fenerbahçe yolunda!
Morata ve Samardzic, Fenerbahçe yolunda!
Tut ilçesinde voleybol turnuvası düzenlendi
Tut ilçesinde voleybol turnuvası düzenlendi
Depremzedeler şampiyonluğu davulla kutladı
Depremzedeler şampiyonluğu davulla kutladı
Son Haberler
Vali Varol, şehit annesini ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı
Vali Varol, şehit annesini ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı
Vali Varol, trafik araçları ile uygulamalarda kullanılan ekipmanları inceledi
Vali Varol, trafik araçları ile uygulamalarda kullanılan ekipmanları...
Rektör Dağlı: Annelerimiz toplumun en değerli hazinesidir
Rektör Dağlı: Annelerimiz toplumun en değerli hazinesidir
Tosun’dan ‘Anneler Günü’ mesajı
Tosun’dan ‘Anneler Günü’ mesajı
Milletvekili Alkayış: Karşılıksız sevginin, sabrın ve fedakârlığın adı anne
Milletvekili Alkayış: Karşılıksız sevginin, sabrın ve fedakârlığın...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Bakan Karaismailoğlu'ndan Adıyaman Belediyesi'ne ziyaret
Bakan Karaismailoğlu'ndan Adıyaman Belediyesi'ne ziyaret

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim