• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
11:45
Gökçay Köyü’nde aşure programıyla birlik ve beraberlik mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. ATSO Başkanı Uslu: Cenazeler Defin İçin Bir Kaç Gün Bekletiliyor
EKONOMİ
Yayınlanma: 22 Ocak 2020 - 01:05
Güncelleme: 22 Ocak 2020 - 09:13

ATSO Başkanı Uslu: Cenazeler Defin İçin Bir Kaç Gün Bekletiliyor

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğünün iç hatlardaki uçuş düzenlemelerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerin sefer sayılarını düşürmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek,"Batı illerinde vefat eden yakınlarımızın cenazeleri, cenaze yakınları tarafından uçak bileti bulunamadığı için birkaç gün bekletilerek defin edilebilmektedir."dedi.

EKONOMİ
22 Ocak 2020 - 01:05
Güncelleme: 22 Ocak 2020 - 09:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ATSO Başkanı Uslu: Cenazeler Defin İçin Bir Kaç Gün Bekletiliyor
Düzenlemeyle Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki illerin olumsuz etkileneceğini ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Uslu, THY Genel Müdürlüğü tarafından uçuş emniyeti ve yolcu güvenliğinin temini amacıyla THY filosunda bulunan 24 adet Boeing 737 MAX tipi uçağın 13 Mart 2019 tarihi itibarıyla ikinci bir emre kadar uçuşlarının durdurulduğunun açıklandığını anımsattı.

Uslu, bu kararın alınmasının ardından gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı uçak seferlerinde kısıtlamaya gidilerek, birçok ilin günlük sefer sayılarının düşürüldüğünü vurguladı.

Uslu, "İç hatlarda uçuşların yeniden planlanırken orantısız bir düzenlemeyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerin sefer sayıları diğer Anadolu illerine göre çok daha fazla düşürülmüştür."dedi.

- CIP SALONLARI VE DONANIMLARI HİZMETE AÇILMADIĞI İÇİN ÇÜRÜMEYE BAŞLADI"

Uslu, yaptıkları araştırmada, bir çok ilde THY ve Anadolu jet uçuşlarında yüzde 10-30 arasında kısıtlama yapılırken bölgede bu oranın  yüzde 50-60 civarında kısıtlandığına değinerek, şu sonuçlara rastladıklarını kaydetti:

"Birçok ilimizden Ankara’ya her gün yapılan uçak seferleri haftada birkaç güne düşürülmüştür. 400,00 TL’nin altında uçak bileti temin etmek nerdeyse imkansız hale gelmiştir. Cumhurbaşkanlığınızın talimatlarıyla yapılan modern havalimanlarındaki CIP salonları ve içindeki donanımlar hizmete açılmadıkları için çürümeye başlamışlardır. Birçok ilimizde bir hafta önceden uçak bileti bulmak imkansız hale gelmiş, bölgedeki illere karayolu ile gidilerek en yakın havalimanından seyahat edilmeye çalışılmaktadır. Batı illerinde vefat eden yakınlarımızın cenazeleri cenaze yakınları tarafından uçak bileti bulunamadığı için birkaç gün bekletilerek defin edilebilmektedir. Uçak ile gerçekleşen yurtiçi turistik ziyaretler durma noktasına gelmiştir. THY Genel Müdüründen bu konuyla ilgili randevu taleplerimiz maalesef karşılık bulmamıştır."

-"BÖLGEMİZ DİĞER BÖLGELERE GÖRE GERİ SEVİYEDEDİR"

Bölgedeki kalkınmışlık seviyesinin geri seviyede olduğunu ifade eden Uslu, iş insanları olarak azimlerini kaybetmediklerine dikkat çekerek, "Bütün resmi ve bilimsel veriler göstermektedir ki bölgemiz kalkınmışlık anlamında diğer bölgelere göre oldukça geri seviyededir. Buna rağmen bölgemiz iş insanları olarak ulusal ve bölgesel kalkınmamızı daha ileri seviyelere taşıma azmimizi hiçbir zaman kaybetmedik."dedi.

-"THY'NİN SEFER SAYILARINI DÜŞÜRMESİNİ KABUL EDİLMEZ BİR UYGULAMADIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Uslu, bölgenin tarihi ve kültürel zenginliği turizm sektörü lehine işletmek, ülke ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sunma çabalarının devam ettiğini vurgulayarak, açıklamasını şöyle tamamaladı:

 "Gerek bölgede sağlanan huzur ve güven ortamı, gerekse de kurumsal çabalarımızın sonucunda turizm sektörüne çok önemli gelişmeler yaşanmaya başlamıştır. TÜİK verilerinden de anlaşılacağı üzere geçmiş yıllara göre bölge illerini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında iki kat artış sağlanmıştır. Bu artışın önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı bir ivme kazanarak devam etmesi beklenirken THY Genel Müdürlüğü'nün bölge illerine sefer sayılarını düşürmesini kabul edilemez bir uygulama olarak görmekteyiz. Mevcut uçuş programlarının yeniden gözden geçirilerek bölge illerinin uçak seferlerinde artışın sağlanmasının ülkemiz ve bölgemiz kalkınması için elzemdir.  Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu konularla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara emir ve talimatlarını arz ve talep ediyoruz."

Kaynak : PHA
EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Turanlı:
Başkan Turanlı: "Hububatta yaşanan sıkıntı badem de yaşanmasın"
Öğrenciler deprem konutları için yüksek kalitede mobilya üretiyor
Öğrenciler deprem konutları için yüksek kalitede mobilya üretiyor
Adıyaman güneşini enerjiye çeviriyor
Adıyaman güneşini enerjiye çeviriyor
Bakan Uraloğlu açıkladı... Aranmayı kabul etmeyen yolcu, uçağa kabul edilmeyecek
Bakan Uraloğlu açıkladı... Aranmayı kabul etmeyen yolcu, uçağa kabul edilmeyecek
Son Haberler
Gökçay Köyü’nde aşure programıyla birlik ve beraberlik mesajı
Gökçay Köyü’nde aşure programıyla birlik ve beraberlik mesajı...
Adıyaman’da film gibi narkotik operasyonu: Yolcu gibi davranan 3 şüpheli tutuklandı - Videolu Haber
Adıyaman’da film gibi narkotik operasyonu: Yolcu gibi davranan 3 şüpheli...
Silah bırakan PKK’lıların kimlikleri: Bese Hozat'ın gerçek adı Hülya Oran
Silah bırakan PKK’lıların kimlikleri: Bese Hozat'ın gerçek adı...
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Artık silah değil, söz konuşacak
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Artık silah değil, söz konuşacak
Davutoğlu’ndan silah bırakma sürecine destek: ‘Bu bir son değil, başlangıçtır’
Davutoğlu’ndan silah bırakma sürecine destek: ‘Bu bir son değil,...
'Sarsılmış Bebek Sendromu' Ani Ölüme Neden Olabilir
'Sarsılmış Bebek Sendromu' Ani Ölüme Neden Olabilir

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim