• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
14:00
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu
14:00
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı denetim
13:45
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
10:15
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
10:15
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi
10:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 411 bin TL’ye, vekillerin maaşı 229 bin TL’ye yükseldi
09:45
HÜDA PAR’dan kanun teklifi: ‘Cuma namazı saatinde çalışanlar izinli sayılsın’
09:45
ASAL anketi: Halkın yüzde 32,5’i ‘Türkiye’nin sorunlarını hiçbir parti çözemez’ diyor
09:30
Kahta’da altyapı ve yol atağı: Yakup Can Bolat Caddesi yenileniyor
09:30
Adıyaman'da hak sahipliği borçlandırma süreci 18 Temmuz 2025'te sona eriyor
09:15
Hafta sonu YDS ve ALES sınavları gerçekleştirilecek
09:00
Otomobille hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı - Videolu Haber
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Araban'da yeni GASMEK Merkezi Hizmete Giriyor
GENEL
Yayınlanma: 09 Ekim 2024 - 06:46

Araban'da yeni GASMEK Merkezi Hizmete Giriyor

GAZİANTEP (PHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan, Araban ilçesindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nın (GASMEK) binası yıkılarak yerine yapımı devam eden çelik konstrüksiyonlu binada incelemede bulundu.

GENEL
09 Ekim 2024 - 06:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Araban’da yeni GASMEK Merkezi Hizmete Giriyor
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan, Araban ilçesindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nın (GASMEK) binası yıkılarak yerine yapımı devam eden çelik konstrüksiyonlu binada incelemede bulundu.

Nurdağı ve İslahiye ilçesi gibi Araban’da da yıkıcı etkiler bırakan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören GASMEK, yeni yapılan binası aralık ayında tamamlanacak. Ziyaretinde Başkan Şahin, inşaat çalışmalarındaki son durum ve binada verilecek eğitimler hakkında bilgi aldı.

Şahin: "İlçelerimizde gördükleri zararı gidermek ve yaşamı hızlı bir şekilde normalleştirmek için bütün gücümüzle destek verdik"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat depremlerinden sonra Araban’ın da diğer ilçeler gibi etkilendiğini belirtti. Araban’a dair Araban Belediyesi ile el ele verip yapılması gereken çalışmaları birlikte yürüttüklerini ifade eden Başkan Fatma Şahin, "Bizim için çok olağanüstü bir dönemdi. 6 Şubat’tan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Konut sayısından tutun yaşananlara baktığınız zaman GASMEK’teki bizim şu andaki binamızdaki orta ve ağır hasar sayısına bakınca kişi başı nüfusa göre hakikaten büyük bir zarar gördü. Bizde bütün ilçelerimize bu gördükleri zararı gidermek ve yaşamı hızlı bir şekilde normalleştirmek için bütün gücümüzle destek verdik. Geçen yılın bütçesinin üçte birini yalnızca deprem bölgesine ayırdık. Önceliklerimizi değiştirdik" diye konuştu.

GASMEK’lerin önemine vurgu yapan Başkan Şahin, "Bugün gelinen nokta tam bir ustalık dönemi. Hocalarımızın kalifikasyonu, öğrencilerimizin ulaştığı imkanlar, büyük bir başarıya bizi götürüyor. Bugün onlarca doktorumuzun, onlarca mühendisimizin, onlarca hukukçumuzun, onlarca sosyal bilimlerdeki hangi bölümü istiyorsa kazanacağı alt yapıyı hazırladık ve herkes ziyadesiyle memnun. Çünkü bunu ücretle almaya kalktığınız zaman orta gelir grubu sabit gelirli aileler bundan çok etkileniyor. Yapamıyorlar. Fırsat eşitliğini verdiğiniz zaman hepsi ücretsiz olarak geldiğinde çok iyi bir eğitim aldıklarında çok yüksek başarı elde ediyoruz. Araban halkı zaten çok başarılı. Azıcık dokununca muhteşem başarı geliyor. O yüzden GASMEK’ler 6 Şubat’ta etkilendiğini görür görmez çok hızlı bir şekilde yenileyelim dedik. İçerisinde lise, üniversite öğrencileri için her şey var. Hem de tekstil olarak her şey var. Anne buraya geldiği zaman buraya kreş açıyoruz. Çocuk kreşte eğitim alıyor. 7 çok geç. Eğitimini alırken anne de tekstil atölyesinde üretim yapıyor. Günün sonunda meslek ediniyor. Aile ekonomisi güçleniyor. Çocuklar eğitiliyor ve burada tam bir hayat mektebi var. GASMEK’ler olduğu her ilçeye hayat, umut, gelecek, mutluluk veriyor. Araban mutlu olduğu zamanda biz mutlu oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.

Özdemir: "Araban Her alanda büyükşehir belediyesi’nin hem izi hem elini koyduğu yer olacak"

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Fatma Şahin’in hızlı bir talimatıyla modern bir tesis olacağını belirterek "Gençler eğitim alırken, anneler de tekstil anlamında aile ekonomisine katkı sağlayacaklar. Önümüzdeki günlerde Araban her alanda Büyükşehir Belediyesi’nin hem izi hem elini koyduğu yer olacak. Birlik beraberlik içerisinde güzel işlere vesile olacağız. Fatma Şahin’e bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

Teşekkür Mesajları

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu ve Araban İlçe Başkanı Seydi Vakkas Ömeroğlu ise emeklerinden dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Araban Belediyesi’ne teşekkür etti.

Merkezde olan GASMEK’lerin ilçelerde de aynı hizmeti sürdürme bakış açısıyla çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, aralık ayında yeni GASMEK’i Araban’a tekrar kazandıracak. Ocak ayında yeni dönemde eğitim ve öğretime başlayacak.

 

 

 

Kaynak : PHA

EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı denetim
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı denetim
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
Son Haberler
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar...
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı denetim
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı...
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı...
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Milletvekili Şan; İlimize Yeni Atanan Hekim Kadrosunun müjdesini verdi
Milletvekili Şan; İlimize Yeni Atanan Hekim Kadrosunun müjdesini verdi

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim