• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
09:23
ATA İTTİFAKI SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
09:02
Saadet Partisi İl Başkanı ASNUK ''Adıyaman İçin Acil Yasal Duzenleme Gerekiyor
08:50
Adıyaman'ın mozaikleri İstanbul'da sergilenecek
08:45
Başkan Çelebi: Yıkılan güneş enerji santralleri için acil çözüm gerekiyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Aktar Poyraz, bitkisel ürünler hakkında bilgi verdi - Videolu Haber
GENEL
03 Ocak 2023 - 13:45

Aktar Poyraz, bitkisel ürünler hakkında bilgi verdi - Videolu Haber

Adıyaman'da, 20 yıldır Aktar işletme sahibi olan Gönül Poyraz, bitkisel ürünler hakkında bilgi verdi.

GENEL
03 Ocak 2023 - 13:45
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Aktar Poyraz, bitkisel ürünler hakkında bilgi verdi - Videolu Haber

Havaların soğumasıyla kronikleşen rahatsızlıklarda hangi tür bitkilerin kullanıldığıyla ilgili önerilerde bulunan Gönül Poyraz, Kızamık şekerinden atom kesmelere, kudret narından kabak lifine kadar çeşit çeşit bitkisel ürünlerin özelliklerini anlattı. 
Kış mevsiminde ne tür şifalı bitkilerin tüketileceği ve kronikleşen öksürük, enfeksiyonlarda hangi bitkilerin çözüm oluşturduğuna değinen Poyraz,"20 yıldır bu mesleği yapıyorum. Çalışmayı seviyorum, benim hayat felsefem çalışmadan da duramam. İlk başlarda kadın bir aktar gördüklerinde şaşırıyorlardı. Bir kadının aktar olması, Adıyaman’da hemen hemen yok. Önce garipsediler ama her şeyimiz doğal olduğu için insanlar alıştı beni görmek onların hoşuna gidiyor. Kadın müşterilerimle çok anlaşamazdım ama bu sektörde sevdim onlarla daha iyi anlaşıyorum, kadınlar aktarlarda erkeklerle fazla diyalog kuramıyorlar. Erkek müşterilerimiz de aynı şekilde birbirimizi yaptığım işi de sevdikten sonra sanırım biz anlaşacağız dedim. Onlara dokunuyoruz, çocuğu olmayanlar çok, çocuğu olanlar, şifa bulup gelip teşekkür edenler var. Bunlar o kadar güzel şeyler ki, kısa bir zaman dilimi değil yirmi yıl. Bana olan güven duyguları var, ben de onları ve işimi seviyorum" dedi.
"Kronik öksürük, boğaz ağrısı bitkisel ürünlerle yavaş yavaş düzeliyor"
Adıyaman’da kış denilince insanların kış çayına yöneldiğini belirten Poyraz,"En çok sattığımız ürün kış çayı. Bir de atom kesmeler; içerisinde zencefil, zerdeçal, tarçın ve havlıcan olan kendi doğal şekeri de var. Kullanan müşterilerimiz gelip tekrar alıyor. Birbirlerine öneriyor artık insanlar yavaş yavaş bilinçlendi kullanmaya başladı. Sallama çaylarımız kışın en çok sattıklarımızdan. Bir salgın, herkeste kronik öksürük, boğaz ağrısı ve enfeksiyon var. Ne yaparsa yapsın kronikleştiği için kolay kolay geçmiyor. Biz de takviye ürün olarak; zencefilli macun, kış çayı ve atomlarla veriyoruz yavaş yavaş düzeliyorlar. Bu güzel bir gelişme en azından insanlar ilaçlara hemen yönelmiyor bilinçli tüketiyorlar. Önümüz kış herkes grip salgın bitkisel ürünlere vatandaşlar ağırlık versin. Soğan ve bol sarmısaklı çorbalar pişirsinler çünkü çok gıda takviyeleri alın diyoruz ama evdeki ürünlere yüklensinler. Dışarıdan çok bir şey almasınlar en azından kışı atlatalım. Kendilerini doğal ürünlerle toparlamaya çalışsınlar. " şeklinde konuştu.   
"Bunun içinde zencefil tarçın havlıcan ve doğal polat şekeri var"
Doğum yapan kadınlar tarafından tercih edilen kızamık şekeri (lousa şekeri)’nin bilinmeyen yönlerini de anlatan Poyraz"Normalde yeni doğum yapmış kadınlar bunu şerbet yapıp dağıtır, ben dağıtma taraftarı değilim. Evde bayan kullansın anne sütü artsın, bağışıklığı güçlensin. Soğuk algınlığı içinde yapılacak güzel bir şerbettir. Bunun içinde zencefil tarçın havlıcan ve doğal Polat şekeri var. Hem anne sütünü arttırıyor hem de soğuk algınlığına karşı bire birdir. Normalde oruç ayında şerbet yapıyoruz ama normalde kışın en çok tüketmemiz gereken üründür. Lezzeti de çok güzel sattığımız atomların da özelliğinde hemen hemen bu var” diyerek soğuk algınlığında kullanılabileceğini söyledi.
Baş ağrısından mide rahatsızlıklarıyla ilgili kullanılan bitkiler hakkında bilgi veren Poyraz,"Baş ağrısı migrende biberiye bu konuda çok güzel, karabaş otu veriyoruz. Özellikle hormonlarla alakalı bir durumsa aslanpençesi genelde kadın çayı olarak bilinir ama erkeklerde kullanıyor. Mide de genelde ülser gastrit rahatsızlıklarına kudret narı veriyoruz ballısı zeytinyağlısı da var,  firmalar o kadar güzel çalışıyor ki tablet halini de yapmışlar. Yemekten önce bir tane attığında yavaş yavaş tedavi edici özelliğini görüyorlar. En azından ülserle mideyle alakalı olarak en az iki ay bitkisel ürünü kullanmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Vücut sağlığı için kabak lifini illa kullanmak gerekiyor”
Kabak lifi hakkında bilgi veren Poyraz,"Kabağın içinden yapılıyor. Ben ilk etapta bu kullanılır mı ki dedim. Çünkü çok sert ama sıcak suda yumuşuyor. Bir kere vücudunuza sürüp suyu döktüğünüz zaman vücudunuza sanki 50 kişi masaj yapmış gibi oluyor. Vücut ferahlıyor, ek olarak selüloit, çatlak ve batıklarda varsa tedavi edici özelliği var. Banyo yaparken vücut sağlığı için kabak lifini illa kullanmak gerekiyor. Kullanınca keseye falan ihtiyaç kalmıyor. Önceden kullanan yoktu tek tek satılırdı, şimdi herkes kullanmaya başladı, o kadar çok satıyoruz ki beze geçmiş halleri de var. 30 TL 40 TL civarlarında satıyoruz. Mutfaklara da girdi bulaşık lifi olarak da kullanılıyor" diye konuştu.
"Firmalar kabak lifinin faydasını çok gördükleri için sabunların hepsine koymuşlar"
Doğal olarak kabak lifinden yapılan yüz sabunlara ve siyah üzüm çekirdeğine değinen Poyraz şöyle konuştu:
"Özel kabak lifleri vücudu ölü hücreden arındırdığı için yapılmış sabunlar. Kullanıldığında ölü hücreden arındırarak güzel bir temizlik sağlar. Şeffaf olmasının özelliği bitkinin ham halinin kullanılmasıdır. Firmalar kabak lifinin faydasını çok gördükleri için sabunların hepsine koymuşlar.  Leke, sivilce ve akne olsun onlardan arınsın temizlensinler. Ihlamurun buharında durunca yüzdeki lekeleri götürüyor, sabunda da aynı şekilde belki her zaman buhar bulamayabiliriz. Aleoverayı düşünmüşler, mükemmel herkesin gözdesi çünkü cildi komple yeniliyor. Siyah üzüm çekirdeği, antioksidandır. Vücutta ne varsa temizler, antibiyotik görevi görür. Gözlere faydası çok, sabah akşam bir kaşık kullanınca vücudunda ne kadar intihap enfeksiyon varsa temizler. Gözün görme yeteneğini de arttırır."
 

EDİTÖR
Bot
Bot
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Adıyaman'ın mozaikleri İstanbul'da sergilenecek
Adıyaman'ın mozaikleri İstanbul'da sergilenecek
Başkan Çelebi: Yıkılan güneş enerji santralleri için acil çözüm gerekiyor
Başkan Çelebi: Yıkılan güneş enerji santralleri için acil çözüm gerekiyor
Başkan Torunoğlu'ndan Hisarcıklıoğlu'na ziyaret
Başkan Torunoğlu'ndan Hisarcıklıoğlu'na ziyaret
Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi’nde Demir dönemi
Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi’nde Demir dönemi
Son Haberler
ATA İTTİFAKI SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
ATA İTTİFAKI SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Saadet Partisi İl Başkanı ASNUK ''Adıyaman İçin Acil Yasal Duzenleme Gerekiyor
Saadet Partisi İl Başkanı ASNUK ''Adıyaman İçin Acil Yasal Duzenleme...
Adıyaman'ın mozaikleri İstanbul'da sergilenecek
Adıyaman'ın mozaikleri İstanbul'da sergilenecek
Başkan Çelebi: Yıkılan güneş enerji santralleri için acil çözüm gerekiyor
Başkan Çelebi: Yıkılan güneş enerji santralleri için acil çözüm...
Başkan Torunoğlu'ndan Hisarcıklıoğlu'na ziyaret
Başkan Torunoğlu'ndan Hisarcıklıoğlu'na ziyaret
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Altınşehir'de Jandarma Asayiş Kontrol Noktası kuruldu - Videolu Haber
Altınşehir'de Jandarma Asayiş Kontrol Noktası kuruldu - Videolu Haber

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim