• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
15:00
3. Çevre Yolu’nda asfalt çalışmaları, Tutdere: ‘Kalıcı ve uzun ömürlü çözümler üretiyoruz’ - Videolu Haber
14:30
Demokrasi ve Birlik Derneği Kahta Şube Başkanı Yusuf Aslan görevinden istifa etti - Videolu Haber
14:15
Adıyaman’da geleneksel aşure etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi
14:00
2025-2026 Süper Lig fikstürü çekildi: Derbi haftaları ve ilk maçlar belli oldu
14:00
Adıyaman'da ormanlara girişler yasaklandı: Ateşli pikniklere sıkı denetim
13:45
Gazeteci-yazar Nihat Genç yaşamını yitirdi
10:15
Sigara fiyatlarına ÖTV zammı yansıdı: En ucuz sigara 80 TL, en pahalısı 96 TL oldu
10:15
İmamoğlu’na 'Resmi belgede sahtecilik' iddianamesi: 8 yıl 9 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebi
10:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 411 bin TL’ye, vekillerin maaşı 229 bin TL’ye yükseldi
09:45
HÜDA PAR’dan kanun teklifi: ‘Cuma namazı saatinde çalışanlar izinli sayılsın’
09:45
ASAL anketi: Halkın yüzde 32,5’i ‘Türkiye’nin sorunlarını hiçbir parti çözemez’ diyor
09:30
Kahta’da altyapı ve yol atağı: Yakup Can Bolat Caddesi yenileniyor
09:30
Adıyaman'da hak sahipliği borçlandırma süreci 18 Temmuz 2025'te sona eriyor
09:15
Hafta sonu YDS ve ALES sınavları gerçekleştirilecek
09:00
Otomobille hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı - Videolu Haber
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Adıyaman'da Türk Mutfağı Haftası kutlandı - Videolu Haber
GENEL
Yayınlanma: 22 Mayıs 2024 - 15:45

Adıyaman'da Türk Mutfağı Haftası kutlandı - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Yusuf IŞIK- Adıyaman Üniversitesi tarafından 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında program düzenlendi.

GENEL
22 Mayıs 2024 - 15:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adıyaman’da Türk Mutfağı Haftası kutlandı - Videolu Haber
Adıyaman Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Minyaman Çarşısında düzenlenen programa Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tırpan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, İl Kültür Turizm Müdürü Abuzer Gelse, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, STK temsilcileri, üniversite personelleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmaları sonrası kürsüye çıkan Rektör Keleş,"Her yıl 21-27 Mayıs haftasında düzenlenen, Türkiye'de üçüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında Adıyaman Mutfağı tadım ve tanıtım etkinliklerine hoş geldiniz. Tabi gastronomi sadece ufakta lezzetli yemeklerin yapılması demek değildir. Aynı zamanda bu lezzetli yemeklerin sanat, kültür ve bilimle buluşmasıdır. Gastronominin topluma kattığı birçok değer vardır. Bunlar: Sağlıklı beslenme, sosyal etkileşim, çok önemli olan turizm ve ekonomiye katma değer katmak. Türkiye'de 1555 tescilli gıda ürünü bulunmakta,  Adıyaman'ın 7 tane Kahta bademi, Kahta Narı, Adıyaman Tut, Adıyaman etsiz çiğ köfte, Adıyaman bademli irmik helvası gibi tescilli ürünleri bulunmakta"dedi.
"Adıyaman’da Gastronomi bölümü kurulmasına izin verildi”
Adıyaman Üniversite’sinde gastronomi bölümünün kurulacağı müjdesini veren Keleş, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Ben bu programda ayrıca şehrimiz adına bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Ölçüm Kurulu Başkanlığı tarafından üniversitemizin Gastronomi bölümü kurulmasına izin verilmiştir. Biz bu anlamda gastronomi bölümümüzle birlikte üniversite olarak kendimize misyon edindik ve bir hedef koyduk. Bu hedefimiz nedir, başta söylediğim gibi turizm ve ekonomiye katkısı. Evet, biz hepimiz buradaki konuklar değerli protokol biz biliyoruz ki biz komşu şehirleri Adıyamanlılar olarak komşu şehirleri yemek özellikle yemek yemeye gitmeyen herhalde aramızda yoktur. Bir sebebi şöyle koyduk. Bu saydığımız Adıyaman’ın değerli mutfak ürünlerini tanıtımını yaparak hedefimiz ne zaman şehir Türkiye'den, komşu şehirlerden Adıyaman'a da Gastronomi alanında Adıyaman mutfağıyla ilgili Adıyaman'a insanların turizm amacıyla gelmesini gerçekleştirebilirsek o zaman başarıya ulaşmış sayacağız kendimizi. Bu programı düzenlerken emek veren, bize destek veren iş adamlarımıza, esnaflarımıza hepsine teşekkür ediyorum. Programımıza tekrar hoş geldiniz diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum."
Daha sonra konuşan Vali Osman Varol,"Rektör hocam, değerli başsavcı vekilimiz, değerli çalışma arkadaşlarım, protokol mensupları, aramızda bulunan çok kıymetli öğrenciler, akademisyenlerimiz, hocalarımız, hanımefendiler, beyefendiler, basınımızın değerli mensupları ben de bugün gerçekten güzel anlamlı bir etkinlikte böyle güzel bir kalabalıkla bir arada olmanın verdiği memnuniyetle ve gecikmeden dolayı da hakkınızı helal etmenizi diye dileyerek öncelikle hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Bizim Özellikle gastronomi diye son yıllarda çok moda olan insanların ağzına pelesenk olmuş bir terimimiz var. Aslında genel olarak bir bölgedeki yeme içme ve pişirme hazırlama kültürünün genelini ifade ediyor. Bu,  arkadaşlar çok önemli bir kavram ve aslında son yıllarda artık dünyanın her yerinde öne çıkmaya başlayan özellikle bir yönüyle kültürel mirasın yani o bölgenin etnografyasının, insanların kültürünün mirasının bir parçası olan bir taraftan da modern ekonomi açısından baktığınızda bugün insanların gelirinin artmasıyla beraber artan turizm hareketliliğinde en belirleyici unsurlardan da bir tanesi olmuş. Bizim bölge olarak baktığınızda gastronomi anlamında çok zengin bir bölgede olduğumuzu söylemek mümkün" dedi. 
Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen gösterinin ardından katılımcı firmalara teşekkür belgesi takdim edildi. Vali Osman Varol, protokol ve katılımcılar Türk mutfağından örneklerin sunulduğu stantları gezdi.

Kaynak : PHA

EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Manavgat Belediye Başkanı Kara gözaltına alındı
Manavgat Belediye Başkanı Kara gözaltına alındı
Ağıralioğlu’ndan Nihat Genç için mesaj:‘Vatansever bir Türk aydınını kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz’
Ağıralioğlu’ndan Nihat Genç için mesaj:‘Vatansever bir Türk aydınını kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz’
3. Çevre Yolu’nda asfalt çalışmaları, Tutdere: ‘Kalıcı ve uzun ömürlü çözümler üretiyoruz’ - Videolu Haber
3. Çevre Yolu’nda asfalt çalışmaları, Tutdere: ‘Kalıcı ve uzun ömürlü çözümler üretiyoruz’ - Videolu Haber
Demokrasi ve Birlik Derneği Kahta Şube Başkanı Yusuf Aslan görevinden istifa etti - Videolu Haber
Demokrasi ve Birlik Derneği Kahta Şube Başkanı Yusuf Aslan görevinden istifa etti - Videolu Haber
Son Haberler
Manavgat Belediye Başkanı Kara gözaltına alındı
Manavgat Belediye Başkanı Kara gözaltına alındı
Ağıralioğlu’ndan Nihat Genç için mesaj:‘Vatansever bir Türk aydınını kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz’
Ağıralioğlu’ndan Nihat Genç için mesaj:‘Vatansever bir Türk...
3. Çevre Yolu’nda asfalt çalışmaları, Tutdere: ‘Kalıcı ve uzun ömürlü çözümler üretiyoruz’ - Videolu Haber
3. Çevre Yolu’nda asfalt çalışmaları, Tutdere: ‘Kalıcı ve uzun...
Demokrasi ve Birlik Derneği Kahta Şube Başkanı Yusuf Aslan görevinden istifa etti - Videolu Haber
Demokrasi ve Birlik Derneği Kahta Şube Başkanı Yusuf Aslan görevinden...
Adıyaman’da geleneksel aşure etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi
Adıyaman’da geleneksel aşure etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Adıyaman'ın eğitimi masaya yatırıldı
Adıyaman'ın eğitimi masaya yatırıldı

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim