• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Milletvekili Tutdere EYT’li prim gün mağdurlarının haklarını savundu - Videolu Haber
09:25
Türkiye şampiyonasından üç madalyayla döndüler
09:10
Adıyaman'da 'Gençliğe Değer' kampları sona erdi
08:35
Vali Çuhadar, ayakkabı atölyesini gezdi
08:25
İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve et ulaştırıldı
08:25
Göz seğirmesinin altında stres ve aşırı bilgisayar kullanımı yatabilir
08:15
Tutdere Sahte fatura mağduru akaryakıt istasyonlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı - Videolu Haber
07:40
Öğrenciler sulak alanların önemini gezerek öğrendi
07:35
Erek:Çalışmalar kanserin beslenme ile ilişkisinin yüzde 35 oranında olduğunu göstermiştir
07:30
Başkan Aydın: Gençlerimiz için köy ve beldelerimizi spor alanları ile donatıyoruz
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. SANKO Sanat Galerisi'nde 'Zaman Sizlar' temali resim sergisi
KÜLTÜR-SANAT
28 Eylül 2022 - 06:50

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Zaman Sizlar' temali resim sergisi

Akademisyen ressam Prof. Birsen Çeken’in, yaşamın zorlukları ve pandemi sürecini tuvaline yansıttığı “Zaman-Sızlar” temalı kişisel resim sergisi 30 Eylül Cuma günü saat 17.30’da SANKO Sanat Galerisi’nde açılacak.

KÜLTÜR-SANAT
28 Eylül 2022 - 06:50
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
SANKO Sanat Galerisi’nde 'Zaman Sizlar' temali resim sergisi
Sergide 31 eserinin sanatseverlerle ilk kez buluşacağına dikkat çeken Prof. Çeken, bugüne kadar ulusal ve uluslararası 30 kişisel sergi açtığını bildirdi.
Prof. Çeken, SANKO Sanat Galerisi’nde açacağı sergide şehirlerde yaşayan insan kalabalığını ve yakın tarihteki buhranlı dönemin insan üzerindeki sarsıcı etkilerini tuvaline aktarmaya çalıştığını söyledi.
Büyükşehirlerde insanların yan yana yaşamalarına rağmen aralarındaki derin uçurumun getirdiği zorunlulukların belleklerde çok taze olduğunu belirten Prof. Çeken, “Şehirlerin birbirini anlamaktan uzak ve çılgın kalabalığında yalnızlaşan ve hastalıklar ile mücadeleden yılmış insanların doğaya, köylerine, tek katlı gösterişsiz, konfordan uzak evlerine ve özlerine koşar adımlarla dönme hikayeleri gizlidir” dedi.
Ulusal ve uluslararası birçok karma sergiye katıldığını, sanat çalıştaylarında küratörlük yaptığını, sergi ve sempozyum düzenleme kurul üyelikleri, bilimsel ve sanatsal etkinliklerde yürütücü ve katılımcı olarak görev aldığını anımsatan sanatçı, yurt dışı ve yurt içi özel koleksiyonlarda, kurum ve kuruluşlarda eserleri bulunduğunu dile getirdi.  
Kadim şehir Gaziantep’te sergi açmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden sanatçı, “Çok yakın bir geçmişte aniden gelen ve dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınını, yaylada doğa içinde yaşayan insanlar ile harmanlayarak, kendi sanat çerçevemden Gaziantepli sanatseverlere sunmaya çalıştım. Bu yüzden tüm Gaziantepli sanatseverleri sergiyi görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Prof. Çeken, sergiye destek olan SANKO Ailesi’nin sanata destek vererek sanatçı ve eserlerinin sanatseverlerle buluşmasında büyük rol üstlendiğinin altını çizerek, “Bu destek  biz sanatçılar için çok önemli, sanata ve sanatçıya her zaman destek oldukları için kendilerine tüm sanatçılar adına şükranlarını sunuyorum”  diyerek sözlerini tamamladı.
Prof. Birsen Çeken’in “Zaman-Sızlar” isimli kişisel resim sergisi 30 Eylül- 21 Ekim tarihleri arasında açık kalacak. 
Rize-Çamlıhemşin’de 1962 yılında doğan Prof. Çeken, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Prof. Çeken, 1984 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anabilim Dalı’ndan mezun olmuş, 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sanatta Yeterlik derecesini almıştır.  
1996–2002 yılları arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde, 2002-2011 yılları arasında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Çeken, 2011 yılında Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’ne Doçent olarak atanmıştır. 2017 yılında Profesörlük unvanını alan sanatçı halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Sanatçı ulusal ve uluslararası 30 farklı kişisel sergi açmış ve 500’e yakın ulusal ve uluslararası karma sergide eserleriyle yer almıştır.
Yurt dışında önemli müzelere eserleri kabul edilmiş, ulusal ve uluslararası birçok özel ve resmi kurumda eserleri koleksiyonlarda yer almıştır.
Adana Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nı 2017, 2018 ve 2019 yıllarında düzenleyen Prof. Çeken, 2016’da Ahmet Yesevi Türk Eğitiminde Başarı ödülü, 2018 yılında Dede Korkut Türk Sanatına Hizmet Ödülü, 2020 yılında Bilge Tonyukuk Başarı Ödülü, 2021-2022 yıllarında ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından Sanat Teşvik Ödülü’ne layık görülmüştür.
Sanatçı, eserlerinde çoğunlukla akrilik ve suluboya kullanmakla birlikte zaman zaman karışık teknik de kullanmaktadır. Kullandığı tekniklerle soyutlamaların ardında geçmişe göndermeler yaparak farklı sanat yapıtları ortaya çıkarmaktadır. Bu göndermeler bazen geometrik biçimler içinde yer almakta, maviler, turkuazlar, yeşiller karanlık zeminlerde kendini göstermektedir.
Prof. Çeken, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği sanatçısı ve Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı yönetim kurulu üyesidir.

Kaynak: PHA
EDİTÖR
Bot
Bot
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
SANKO Sanat Galerisi’nde sergi
SANKO Sanat Galerisi’nde sergi
SANKO’da 'Görünüler' resim sergisi devam ediyor
SANKO’da 'Görünüler' resim sergisi devam ediyor
Mezopotamya turları Nemrut’tan başlamalı
Mezopotamya turları Nemrut’tan başlamalı
Başkan Kılınç, ‘Travel Turkey Turizm Fuarı’na katıldı
Başkan Kılınç, ‘Travel Turkey Turizm Fuarı’na katıldı
Son Haberler
Meteorolojiden kuvvetli kar yağışı uyarısı
Meteorolojiden kuvvetli kar yağışı uyarısı
Milletvekili Tutdere EYT’li prim gün mağdurlarının haklarını savundu - Videolu Haber
Milletvekili Tutdere EYT’li prim gün mağdurlarının haklarını savundu...
Türkiye şampiyonasından üç madalyayla döndüler
Türkiye şampiyonasından üç madalyayla döndüler
Adıyaman'da 'Gençliğe Değer' kampları sona erdi
Adıyaman'da 'Gençliğe Değer' kampları sona erdi
Vali Çuhadar, ayakkabı atölyesini gezdi
Vali Çuhadar, ayakkabı atölyesini gezdi
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Tutdere'den ASTO Başkan Adayı Torunoğlu'na hayırlı olsun ziyareti
Tutdere'den ASTO Başkan Adayı Torunoğlu'na hayırlı olsun ziyareti

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim