• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
14:15
Adıyaman’da ‘Huzurlu Sokaklar-12’ asayiş uygulaması: 1 kişi yakalandı, motosikletlere ceza yağdı
14:15
Adıyaman’da LGS gururu: 2 öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
14:15
İshak Şan: PKK'nın silah bırakma kararı Türkiye'nin büyük barış zaferidir
14:00
Tutdere’nin seçim vaadi hayata geçiyor: Günlük 9 bin ekmek üretilecek - Videolu Haber
14:00
Adıyaman’da Modern Hayvan Pazarı ve Kesimhane projesinde sona gelindi - Videolu Haber
12:45
Adıyaman Belediyesi’nden 6 bin kişiye aşure ikramı - Videolu Haber
12:15
Adıyaman’da anlamlı Muharrem buluşması
11:45
Gökçay Köyü’nde aşure programıyla birlik ve beraberlik mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. MTP Lideri Ahmet Yılmaz'dan Bahçeli'ye sert tepki: 'Öcalan'ı çıkarsınlar, öldüreceğim'
GENEL
Yayınlanma: 12 Aralık 2024 - 12:00

MTP Lideri Ahmet Yılmaz'dan Bahçeli'ye sert tepki: 'Öcalan'ı çıkarsınlar, öldüreceğim'

ANKARA (PHA) - Rojin SÜNGÜ – Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın Meclis'e getirilmesi yönündeki çağrısına sert tepki gösterdi. Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında, "Öcalan'ı çıkarsınlar, öldürteceğim" ifadesini kullandı. Yılmaz’ın bu açıklamaları, siyasi arenada tartışma yarattı.

GENEL
12 Aralık 2024 - 12:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MTP Lideri Ahmet Yılmaz’dan Bahçeli’ye sert tepki: 'Öcalan'ı çıkarsınlar, öldüreceğim'
Ahmet Yılmaz: "Açıkça söylüyorum, öldüreceğim"

MTP Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, canlı yayında Bahçeli'nin "Abdullah Öcalan Meclis'e gelsin, terör örgütünün lağvedildiğini ifade etsin" çağrısına sert tepki verdi. Yılmaz, PKK'nın lideri Öcalan’ın hapisten çıkarılmasına dair tartışmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Türk milletinin sinir uçlarıyla ve algılarıyla oynanıyor, alay ediliyor. Buna kimsenin gücü yetmez. Ben de şunu söyledim: 'Ev hapsine çıkarılsın, Meclis'e gelsin, o İmralı'dakini ev hapsine çıkarsınlar, namus ve şeref sözü veriyorum, en yakınına koyduklarından birine onu öldürteceğim.' Bu konuda çok netim. Açıkça söylüyorum, tekrar ediyorum. Şu an ona dokunamama sebebimiz ve çocuklarımızın intikamını alamama sebebimiz, koruma altında olmasıdır. Çıkarsınlar hapisten, milletin içine getirsinler de bir boylarını görelim. Açıkça söylüyorum, çıkarsınlar öldüreceğim."

Bu açıklamalar, sosyal medya ve siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı. Yılmaz’ın sözleri birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanırken, bazı kesimler tarafından da destek buldu.

Bahçeli Ne Demişti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk olarak 22 Ekim’de partisinin grup toplantısında, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Meclis'e getirilip konuşması gerektiğini savunmuştu. Bahçeli, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Abdullah Öcalan, Meclis'e gelsin DEM Parti grubunda konuşsun. Terör örgütünün lağvedildiğini söylesin."

Bahçeli, bu açıklamasını daha sonraki grup toplantılarında da yineleyerek, DEM Parti'nin Öcalan ile yüz yüze görüşmesi gerektiğini ifade etmişti. Bu açıklamalar, siyasi gündemde hararetli tartışmalara neden olmuştu.

DEM Parti Adalet Bakanlığı'na Başvurdu

Bahçeli'nin bu çağrıları sonrası DEM Parti, Adalet Bakanlığı’na başvuru yaparak İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu başvuruya ilişkin yaptığı açıklamada, "Süreç devam ediyor. Uygun bir günün belirlenmesiyle ilgili çalışmamız olacak" ifadelerini kullanarak başvurunun değerlendirildiğini duyurmuştu.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan’ın Meclis’e getirilmesi yönündeki çıkışı ve MTP Genel Başkanı Ahmet Yılmaz’ın canlı yayındaki sözleri, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Siyasetçiler, gazeteciler ve vatandaşlar, sosyal medyada her iki açıklamaya da tepkilerini dile getirdi.

Bazı çevreler, Bahçeli'nin bu çıkışını "terörle mücadeleye zarar veren bir yaklaşım" olarak nitelendirirken, bazı MHP tabanı, Bahçeli'nin sözlerini eleştirdi. Milliyetçi camiadan gelen tepkiler üzerine MHP yönetiminden henüz bir açıklama yapılmadı.

Ahmet Yılmaz Hakkında Yasal Süreç Başlayabilir mi?

Ahmet Yılmaz'ın canlı yayındaki "Öldüreceğim" ifadesi, sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde geniş yankı uyandırdı. Bu açıklamaların "tehdit" ve "suça teşvik" kapsamında yasal incelemeye tabi tutulabileceği konuşuluyor. Yılmaz’ın sözlerinin ardından Adalet Bakanlığı ve savcılık makamlarının harekete geçip geçmeyeceği merak ediliyor.

Siyasi Gerginlik Tırmanıyor

Bahçeli’nin, terör örgütü lideri Öcalan’ın Meclis'e getirilmesi yönündeki çağrısı, hem MHP tabanında hem de muhalefet cephesinde büyük tepkiye neden oldu. DEM Parti’nin Adalet Bakanlığı’na yaptığı görüşme başvurusu da gündemi sarsan bir gelişme olarak kaydedildi. MHP'nin sessiz kalması ve Bahçeli'nin ifadelerini sürdürmesi, diğer siyasi partilerin bu konuya yönelik eleştirilerinin artmasına neden oldu.

Bahçeli'nin Stratejisi Ne?

Siyaset bilimciler, Bahçeli’nin bu çıkışını stratejik bir hamle olarak değerlendirdi. Uzmanlar, Bahçeli’nin bu çıkışla, kamuoyunda PKK'nın tamamen tasfiye edilmesi fikrini gündemde tutmayı amaçladığını belirtiyor. Ancak, terörle mücadele çerçevesinde böyle bir söylemin ne kadar doğru olduğu ve toplumsal algıya etkisi tartışma konusu.

Siyasi analistlere göre, bu açıklama, MHP’nin "çözüm sürecine" dair geçmişteki eleştirilerine de ters düşüyor. Bahçeli'nin, terör örgütü liderinin Meclis'e gelmesi çağrısının MHP tabanında nasıl karşılık bulacağı ise merak konusu.

Hukuki Süreç Nasıl İşleyecek?

Ahmet Yılmaz’ın, Abdullah Öcalan’a yönelik kullandığı "öldüreceğim" ifadesinin hukuki boyutları da gündeme geldi. Bu tür tehdit içeren ifadelerin, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ilgili maddelerine göre suç teşkil edebileceği belirtiliyor. Ancak, MTP Genel Başkanı Yılmaz’ın bu sözleri bağlamında savcılığın resen harekete geçip geçmeyeceği konusunda belirsizlik sürüyor.

Siyaset Gündemi Isınıyor

MHP lideri Bahçeli'nin, terör örgütü lideri Öcalan'ın Meclis'e getirilmesi çağrısı ve MTP lideri Ahmet Yılmaz’ın canlı yayında yaptığı "Öcalan’ı çıkarsınlar, öldüreceğim" çıkışı, Türkiye siyasetinde yeni bir tartışma başlattı. Kamuoyunun tepkisinin yanı sıra, bu açıklamaların hukuki boyutlarının nasıl şekilleneceği merak ediliyor. Siyasi arenadaki bu gelişmeler, önümüzdeki günlerde de gündemi meşgul etmeye devam edecek.

Kaynak : PHA

EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Sülüklü Göl’de büyük tehlike: Doğal cennet kuruyor, halk endişeli - Videolu Haber
Sülüklü Göl’de büyük tehlike: Doğal cennet kuruyor, halk endişeli - Videolu Haber
Adıyaman’da ‘Huzurlu Sokaklar-12’ asayiş uygulaması: 1 kişi yakalandı, motosikletlere ceza yağdı
Adıyaman’da ‘Huzurlu Sokaklar-12’ asayiş uygulaması: 1 kişi yakalandı, motosikletlere ceza yağdı
Adıyaman’da LGS gururu: 2 öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Adıyaman’da LGS gururu: 2 öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
İshak Şan: PKK'nın silah bırakma kararı Türkiye'nin büyük barış zaferidir
İshak Şan: PKK'nın silah bırakma kararı Türkiye'nin büyük barış zaferidir
Son Haberler
Sülüklü Göl’de büyük tehlike: Doğal cennet kuruyor, halk endişeli - Videolu Haber
Sülüklü Göl’de büyük tehlike: Doğal cennet kuruyor, halk endişeli...
Adıyaman’da ‘Huzurlu Sokaklar-12’ asayiş uygulaması: 1 kişi yakalandı, motosikletlere ceza yağdı
Adıyaman’da ‘Huzurlu Sokaklar-12’ asayiş uygulaması: 1 kişi...
Adıyaman’da LGS gururu: 2 öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Adıyaman’da LGS gururu: 2 öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi...
İshak Şan: PKK'nın silah bırakma kararı Türkiye'nin büyük barış zaferidir
İshak Şan: PKK'nın silah bırakma kararı Türkiye'nin büyük barış...
Tutdere’nin seçim vaadi hayata geçiyor: Günlük 9 bin ekmek üretilecek - Videolu Haber
Tutdere’nin seçim vaadi hayata geçiyor: Günlük 9 bin ekmek üretilecek...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
Şanlıurfa'da genç çoban ölü bulundu
Şanlıurfa'da genç çoban ölü bulundu

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim