• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TAZİYE İLANLARI
  • SİYASET
  • İSLAM VE YAŞAM
  • ADIYAMAN
    SincikÇelikhanTutSamsatKahtaGölbaşıGergerBesni
  • SPOR MAGAZİN TEKNOLOJİ EĞİTİM ÖZEL HABER
  • Ara
SON DAKİKA:
10:15
İHH, İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 11 binden fazla yetime ulaştı
10:15
Konukoğlu: 2026 çok parlak olmasa da iyi bir yil olacağını umuyorum
09:30
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
09:15
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
09:00
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı
09:00
Kahta Belediyesi Mezbahası yenilendi
09:00
TSKB’den Malatya sanayisine pozitif yaklaşım
08:45
Sosyal medya kullanımı artıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Bakan Bozdağ: Engellilere değer veren bir Türkiye Cumhuriyeti var
GENEL
Yayınlanma: 13 Mayıs 2023 - 17:05

Bakan Bozdağ: Engellilere değer veren bir Türkiye Cumhuriyeti var

ŞANLIURFA (PHA) - Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte engelli bireyler gönüllerince eğlendi.

GENEL
13 Mayıs 2023 - 17:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Bozdağ: Engellilere değer veren bir Türkiye Cumhuriyeti var
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘’Bugün Türkiye'nin dört bir yanında engelli kardeşlerimize değer veren bir Türkiye Cumhuriyeti var’’ dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde etkinlik düzenlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti Milletvekili Adayları ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik mehteran gösterisi ile başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yaşam merkezindeki engelli bireyler tarafından oluşturulan Mehteran ekibi davetlilere unutulmaz bir gün yaşattı. Kuran-ı Kerim Tilaveti okunan programda engelliler tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, engelli bireylerin seslendirdiği türkülere alkış çalarak eşlik etti. Engelliler haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, engelli bireylerden oluşan sıra gecesi ekibinin konseri ile son buldu.

BAKAN BOZDAĞ’DAN MEHTERAN TAKIMINA ÖVGÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde engelli bireyler tarafından oluşturulan mehter ekibinin diğer ekiplerden farkı olmadığını anlatan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘’Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, engelliler koordinasyon ve yaşam merkezinin yaptığı çalışmaları büyük bir keyifle izledik. Çünkü değer veren, değer katan,  sevgi veren ve bu sevgiyi yaşatan bir uygulamaya beraber şahit olduk. Mehteran takımının gösterisi vardı ve muhteşem bir şekilde mehter marşlarımızdan bazılarını burada çaldılar, ben seyrederken hakikaten acaba burada Genel Kurmayın mehteran takımı mı çalıyor, yoksa İstanbul’dan bir mehteran takımı mı çalıyor emin olun hiçbir fark görmedim. Onun için de mehteran ekibindeki her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ampute Basketbol süper ligde oynayan kardeşlerim var, Milli Takımda da İnşallah gelecekte onlar daha güçlü olacaklar. Şimdiden gençlik Milli Takımında önemli yerlerde yer almışlar, ben inanıyorum ki gelecekte de daha güçlü olacaklardır’’ dedi.
Bir ülkede o devletin hukuk devleti, sosyal devlet olmasının en önemli vasıflarından bir tanesi ülkede yaşayan dezavantajlı insanlarına verdiği kıymet ve verdiği değerler olduğunu ifade eden Bakan Bozdağ, Türkiye’mizde engelli insanlarımızın yaşadığı sorunları gören, buna çözüm üreten ve bu konuda gayret eden bir devletin varlığı, anneleri, babaları, aileleri mutlu ettiği gibi ondan daha çok engelli kardeşlerimizi mutlu etmiştir. Türkiye’mizin sadece Şanlıurfa’sında değil, pek çok ilimizde engelli olan kardeşimiz var. Engel bedende değildir, esas engel sapasağlam gördüğünüz insanın aklındadır, zihnindedir, kalbindedir. Engellilik zihinsel engellilik bakarsınız adam sağlam ama merhameti yok, bana göre engellidir. Adam sağlam ama vicdansız ve pek çok kötülüğün içerisinde o zaman o da ayrı bir engel, onun için engelleri kaldıralım derken sadece yoldaki engelleri değil, eğitimin önündeki engelleri değil, engellilere bakıştaki ilkelliği de oradaki engelleri de kaldırmamız lazım. Gerçekten bu engelleri kaldırabilirsek Türkiye’mize de engelli kardeşlerimize de çok büyük bir hizmeti beraber yapmış oluruz’’ dedi.
21 yılda AK Parti Hükümeti döneminde engelli bireylere yönelik önemli adımlar atıldığını belirten Bakan Bozdağ, ‘’Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 21 yıl içerisinde ülkemizde engelli insanlarımız ve onların aileleri için önemli adımlar attık. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında engelli kardeşlerimize değer veren bir Türkiye Cumhuriyeti var. Onların elinden tutan, eğitimini gözeten ve gerekli tedbirleri alan, destekleri veren bir Türkiye Cumhuriyeti var. Engelli kardeşlerimizin tedavisi için her türlü imkanı seferber eden bir Türkiye Cumhuriyeti var. Onların ailelerinin üzerindeki yükleri almak için her türlü desteği veren bir Türkiye Cumhuriyeti var.  Daha da ötesi engelli kardeşlerimize devletin kurum ve kuruluşlarında en fazla istihdam imkanı veren, her sene binlerce kardeşimizi kendi alın teriyle ekmeğini kazansın diye onlara devletin kapılarını açan bir Türkiye Cumhuriyeti var. Devletimizin, hükümetimizin önderliğinde ortaya koyduğu bu olumlu değişimin bundan sonra da devamı engelli kardeşlerimizin başarılarını daha da artıracaktır. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında engelli kardeşlerimize değer veren bir Türkiye Cumhuriyeti var. 2002'den önce engelliye bakan Türkiye ile bugün engelliye bakışı olan Türkiye aynı Türkiye mi, devletin kurumları dün böylemi bakıyordu, bugün böylemi bakıyor. Devletin bütçesinden  bu imkanlar var mıydı bu gün daha başka bir yerde. Ben inanıyorum ki daha da ileriye gidecektir. Devletimizin gücü ve kuvveti arttıkça bu alandaki imkanlarımız, desteklerimiz daha da artacak, engelimiz ne olursa olsun sahip olduğumuz imkanla engelsiz gibi bir yaşamı yaşama fırsatı ve imkanı insanlarımızın önünde olacaktır’’ diye konuştu.
Herkesin engelli bireyleri baş tacı yapması gerektiğinin altını çizen Bakan Bozdağ, ‘’Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde 2002’den bu yana başlattığımız bu gayreti, bu çabayı yeni dönemde de biz sürdüreceğiz. Engelli kardeşlerimize sahip çıkmaya devletin imkanlarını onların hakkı olan bütçe kaynaklarını onlara adil bir şekilde aktarmaya ve devletin şefkat, merhamet ve sevgi eliyle onları kucaklamaya devletimiz devam edecektir. Biz diyoruz ki engel tanımayacağız. Engel çıkaranları bir bir aşıp geçeceğiz. Herkes engelli kardeşlerimizi baş tacı etmeyi öğrenecek. Öğrenmeyene de biz beraber öğreteceğiz. Devletimiz baş tacı ederse kurumlarımız baş tacı ederse, okullarımızdaki öğretmenlerimiz, eğitimcilerimiz baş tacı ederse, insanımız baş tacı ederse işimiz daha da kolay olacaktır’’ sözlerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Engelli bireyler kendilerinin hazırladığı Ay Yıldız tabloyu Bakan Bozdağ’a hediye etti.

Kaynak : PHA

EDİTÖR
Bot
Bot
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İHH, İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 11 binden fazla yetime ulaştı
İHH, İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 11 binden fazla yetime ulaştı
Konukoğlu: 2026 çok parlak olmasa da iyi bir yil olacağını umuyorum
Konukoğlu: 2026 çok parlak olmasa da iyi bir yil olacağını umuyorum
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
Son Haberler
İHH, İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 11 binden fazla yetime ulaştı
İHH, İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 11 binden fazla yetime...
Konukoğlu: 2026 çok parlak olmasa da iyi bir yil olacağını umuyorum
Konukoğlu: 2026 çok parlak olmasa da iyi bir yil olacağını umuyorum...
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
Vali Varol’un köy ziyaretleri devam ediyor
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
Adıyaman’ın tarımsal durumu ele alındı
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı
Kadın Meclisi’nden çölyak haftasına özel farkındalık programı...
Adıyaman İlçeleri
  • Adıyaman
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kahta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut
CHP'li Binzet'ten AK Parti'ye video tepkisi
CHP'li Binzet'ten AK Parti'ye video tepkisi

Ana Sayfa
GÜNDEM
EKONOMİ
SAĞLIK
TAZİYE İLANLARI
SİYASET
İSLAM VE YAŞAM
ADIYAMAN
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
EĞİTİM
ÖZEL HABER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • Kahta
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin

  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim